Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Höll kvinnor inlåsta - dyrkade Mao Zedong

Det äldre paret, som misstänks har hållit tre kvinnor inlåsta under slavlika förhållanden i 30 år, dyrkade Mao Zedong och trodde att Röda Armén skulle invadera London.

Den brittiska tidningen The Guardian uppger på nätet att den misstänkte 73-åringen och hans 67-åriga hustru tidigare var ledande personer i en kultliknande politisk grupp som dyrkade den kinesiska revolutionären Mao och trodde att deras stadsdel i södra London snart skulle befrias av Kinas röda armé.

På måndagen namngavs de misstänkta för första gången. Aravindan Balakrishnan, tidigare känd som kamrat Bala, var medlem av Englands Kommunistparti (Marxist-Leninisterna) fram till 1974 då partiet splittrades och han formerade en ännu mer nischad grupp: the Workers' Institute of Marxism-Leninism-Mao Zedong Thought.

Steve Rayner, i dag professor vid Oxfords universitet, studerade gruppen 1979 och noterade dess kultlika egenskaper där det var lite debatt och där de få medlemmarna donerade alla sina inkomster till organisationen. Han noterade ledarnas "överlägsna förmåga att manipulera andra medlemmar". uppger The Guardian.

De tre befriade kvinnorna i London har identifierats som en 69-åring av malaysisk nationalitet, en 57-årig irländska och hennes 30-åriga dotter.

Mest läst