Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Hård kamp mellan nya mobilkameror

Plåtar du mycket med mobilen? Då kan det vara värt att satsa på en mobilkamera av hög klass. Tre hamnar på samma poäng i ett nytt test, men en är bäst.
Tidningen PC för Alla har testat sex av de senaste kameramobilerna med autofokus och med en upplösning på fem megapixel. Några viktiga kriterier var starttid, skärpa och färgåtergivning.
Tre modeller hamnade på 8 poäng av 10 möjliga, men Nokia N82 (cirkapris 5 200 kronor) blev bäst i test, bland annat tack vare sin snabbhet, ett smidigt gränssnitt och hög bildkvalitet som ger klara ljusa bilder med fina färger och detaljer. Blixten lyser upp ordentligt och det interna minnet på 100 megabyte ger gott om utrymme att spara bilderna.
Nokia kammade även hem en av de övriga åttapoängarna med modellen N95 8GB som dock kostar nästan 2 000 kronor mer. Skärmen är ganska stor, 2,8 tum, den har hela åtta gigabyte inbyggt minne och bra prestanda på slutarfördröjningen. Men PC för Alla beklagar att linsskyddet tagits bort, att det tar nästan tre och en halv sekund innan man kan ta första bilden och att zoomen är krånglig.
Sony Ericsson K850i för cirka 4 500 kronor får också åtta poäng och kan rekommenderas. Färgerna blir bra, speciellt utomhus, man kan komma riktigt tätt inpå för närbilder och blixten fungerar fint. Nackdelar är att mobilen tar tid på sig att hitta fokus i svagt ljus, att den är seg i starten och har långsamt autofokus.
En testdeltagare, LG 990 Viewty, fick sju poäng medan två Samsungmodeller fick 6 poäng vardera.
Mest läst