Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Christina Hellström.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Håkan Hellströms mamma släpper ny skiva

  San Francisco heter den, Christina Hellströms nya singel som just släppts på Spotify, ett smakprov från ett nytt album som hon spelat in tillsammans med Björn Olsson.

  För två år sedan skivdebuterade Håkan Hellströms mamma, Christina, med Ett hål i verkligheten, en debut som fick stor uppmärksamhet. Ett halvår senare var hon tillbaka i studion.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Björn och jag möttes och kom på att vi kanske skulle göra någon låt tillsammans, och så blev det en låt till, och en till. Vi har tagit god tid på oss i studion. Det är väldigt trevlig miljö och trevliga människor, ett nöje att vara där, säger Christina Hellström.

  Musiken till de flesta låtarna är gjord i samarbete med Björn Olsson. Ett par spår har andra kompositörer. Men texterna är bara hennes.

  - Det där med texter är roligt, jag kan skriva flera till en låt, men så blir det en som stämmer med det vi vill säga.

  Bygger låten San Francisco på egna minnen?

  - Ja, det är klart, jag är 76 år och var ju med på något sätt. Det var den tiden allt blommade ut, något nytt hände med musiken, och det var peace and love. Jag var student då och det fanns många strömningar som lockade en åt olika håll, det här var en.

  Har du varit i San Francisco?

  - Nej, bara i mina drömmar och tankar. Men på det sättet kan man ju komma vart som helst.

  Vad säger Håkan då, lägger han sig i på något sätt?

  - Han tycker det är så skoj, och uppmuntrar mig, Han kan komma med lite tips ibland, säga att jag ska sjunga lite lägre och så där. Det är skönt när det är ens familj då kan man säga precis som man tycker.

  Har du planer på att spela för publik?

  - Nej, jag tänker aldrig så långt. Jag har inga planer på det. Nu när jag är så här gammal behöver jag inte göra något, jag kan bara göra saker som är kul.

  Tänker du fortsätta med musiken?

  - Ja, det är svårt att inte fortsätta när man har så roligt. En del reser när de blivit pensionärer. Jag vill göra det här.

  I en Valborgshälsning på Facebook tipsar Håkan Hellström om mammans nya singel och avslöjar att även han har varit i studion och "börjat med nya grejer".