Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Håkan är lika med Göteborg

  När HDK:s elever fick till uppgift att tolka staden Göteborg associerade Anna Ahnborg till Håkan Hellström och hans musik. En god idé som blev ett vinnande koncept.

  Rum för HDK är ett årligen återkommande projektsamarbete mellan Högskolan för Design och Konsthantverk och Göteborgs reklambransch där nya och etablerade formgivare möts. Skolans förstaårselever deltar och uppgiften blir att designa olika konstnärliga trycksaker, i år ett omslagspapper/poster med staden Göteborg som tema.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Jag kommer från Stockholm och jag förknippar Göteborg med Håkan Hellström. Han personifierar stan på något sätt, säger Anna Ahnborg, 23 år, som själv gästat ett antal av Hellströms konserter.

  Bland 21 designförslag utsågs hennes bidrag till vinnare av juryn.

  Det är en färgstark illustration där ett vågmönster utgör bakgrund till en sjömansskjorta, fylld med korta utdrag ur Håkan Hellströms texter och av små illustrationer som passar till.

  - Bland annat ser man Feskekörka, Paddan och andra Långgatan-flickorna och det blir som om han omfamnar Göteborg. Håller du det tryckta arket framför sig blir du en del av Göteborg, säger Anna Ahnborg.

  Eftersom ett par strofer från Håkan Hellströms texter ingår i det vinnande förslaget har man inhämtat artisten godkännande.

  - Han var generös och hade ingenting emot det.

  Projektet sponsras av pappersföretagen Rum för papper och Antalis och av Göteborgstryckeriet. Alla designförslag ställs ut hos Rum för Papper i Victoriapassagen från och med lördag 17/5 t o m 4/6.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.