Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Anneli Hulthén, S, och Jonas Ransgård, M, mötte Backaborna.

Hätsk debatt om trängselskatten

Anneli Hulthén ville prata om Backa. Backaborna ville prata om trängselskatten. Men precis när debatten kom igång, bröts den av moderatorerna.

- Det här mötet blev inte bra, säger Jonas Ransgård, M.

Över 200 personer kom till Skälltorpsskolan på onsdagskvällen för att debattera med kommunalråden Anneli Hulthén, S, och Jonas Ransgård, M. Anneli Hulthén hoppades på en debatt om allmänpolitiska frågor. Och till en början var det förskola, äldreomsorg och bostadsbrist som gällde. Men det märktes att det var andra saker publiken ville prata om – trängselskatten och betalstationerna.

- Vi visste inte om det här när vi röstade för två år sedan, löd ropen.

Debatten blev stundtals hätsk. Anneli Hulthén fick bland annat höra att hon motarbetar demokratin genom att inte vilja ha en folkomröstning.

- Jag blir ledsen när man säger att vi inte har demokrati. Frågan om trängselavgift fanns med i valet 2010, sa hon.

Betalstationer

Backaborna ville framför allt ställa politikerna till svars för de betalstationer som positionerats ut i Backa.

- De låser in Backaborna. Vi kan inte ens handla i närområdet. De rika i Askim kan åka och handla på Frölunda torg utan att betala. De har ingen betalstation där, sa Leif Martinsson, en av de besvikna invånarna.

I tjugo minuter hann debatten handla om trängselskatten. Sedan bröts den plötsligt av Arne Olsson, en av två moderatorer.

- Vi måste sluta nu, innan larmet går, sa han.

Då kvarstod många frågor hos åhörarna.

- Största fiaskot i mänsklig historia, sa en kvinna på väg ut från lokalen.

- Jag visste inte att det fanns ett larm som skulle gå. Jag ber om ursäkt till alla som inte fick svar på sina frågor, säger Jonas Ransgård efter mötet.

Mest läst