Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Härd slutar på GP-sporten

Efter 14 år som sportkrönikör slutar nu Mats Härd. Här har du hans bästa minnen från tiden på GP-sporten.

Först och främst, hur känns det?

– Både spännande och vemodigt. Jag ska ut och simma på djupt vatten igen efter 14 år på GP. Vi får se vad som händer framöver.

Kan vi få dina tre bästa minnen från åren som krönikör?

– Ett minne som både är annorlunda och anmärkningsvärt är det från inomhus-SM i Friidrottens hus 2007. Då både Linus Thörnblad och Stefan Holm gick över 2.38. Jag tror att det måste ha varit en av de tio bästa höjdhoppstävlingarna i världen någonsin. Det var helt osannolikt – och på en sådan plats också. Det påminde om gamla tiders evenemang. Åskådarna var nära och fick vara överallt, samtidigt som de där två höll på att hoppa ut genom taket.

Nästa då?

– Jag har sett mycket idrott på hög nivå genom åren. Med tiden har jag lärt mig att inte bli lika engagerad och nervös när jag suttit där på läktaren, utan mer försöka vara en yrkesman. Men i fotbolls-VM 2002, i matchen mellan Sverige och Argentina, gick inte det riktigt. Pulsen var hög och jag satt där och bet på naglarna och var nog engagerad på ett sätt som man kanske inte bör vara. Men det var så jäkla spännande.

Och ett sista?

– Jag har alltid varit intresserad av cykel och skidåkning och det intresset har vuxit sig starkare. Jag gillar framförallt att avståndet mellan stjärnorna och deras anhängare är mindre än någon annanstans. Du står alldeles bredvid. Det känns sympatiskt. Speciellt om du jämför med exempelvis fotboll, där stjärnorna är allt längre bort. Lite som forna tiders adel. Hur som helst – en minnesvärd tävling var OS i Turin 2006. Då både herrarna och damerna tog guld efter varandra i sprintstafetten (Lina Andersson/Anna Dahlberg och Thobias Fredriksson/Björn Lind). Det var väldigt roligt att få vara med om.

LÄS MER!

Mats Härd skriver sin sista nyhetskrönika i morgondagens tidning. Den kommer också att finnas på gp.se.

Mest läst