Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Här suddas snoppen bort

När kommunen gick bet ryckte Emilian Sava och hans kolleger in och tog saken i egna händer. – Vi hade inte så mycket att göra så vi åkte dit och suddade bort snoppen, säger han.

Under gårdagskvällen spred sig GP:s text om snoppen som ritats i snön i Vallgraven i Göteborg som en löpeld i sociala medier. Många roades av att kommunens personal misslyckades med att sudda ut den gigantiska snoppen. De vågade sig helt enkelt inte ut på den svaga isen och Darko Brankovic, verksamhetschef vid kommunens park- och naturförvaltning, sa till GP tidigare i dag att snoppen skulle få vara kvar tills det blir töväder.

Läs också: Snopp i snön för mycket för kommunen

Men andra var mer rådiga än kommunens personal.

– Vi skrattade gott när vi läste om snoppen i snön på gp.se och tyckte att det var tråkigt att se att kommunen inte har resurser till att ta bort den. De hade ju bara kunnat ta en högtryckstvätt och spolat, säger Emilian Sava.

Han har en saneringsfirma och eftersom det för tillfället är lågsäsong när det gäller fasadarbeten hade de inte så mycket att göra i dag. Så han och kollegerna tog saken i egna händer.

Med hjälp av en lång borste, som i vanliga fall används för att tvätta fasader, suddades snoppen ut.

Snoppen i snön blev turistattraktion för en dag och Emilian Sava fick många frågor från nyfikna göteborgare.

– Vi sa att vi gjorde det på eget initiativ, men det är faktiskt inte bara för att det är en rolig grej. Vi vet hur det funkar med klotter – låter man det vara kvar kommer det mer och då kan det även poppa upp andra saker som inte är så roliga, säger han.

Har ni tagit bort liknande saker tidigare?

– Nej, inte i snön, men vi har tagit bort skumma saker från annat.

Som vadå för något?

– Det kan vara dumma texter där någon pekas ut. En gång sanerade vi klotter från Carlstens fästning på Marstrand, det var otroligt komplicerat. Det här var däremot ingen komplicerad historia.

Bild - 1
Mest läst