Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Knivskärning på IKEA
Läsarbild.

Här hugger knivmannen polisen - inne på Ikea

Efter onsdagens slagsmål inne på Ikea - nu kan du se GP:s exklusiva video som visar när knivmannen hugger polisen.

På onsdagseftermiddagen inträffade ett slagsmål i entrén till ett Ikea-varuhus i Göteborg. Det var när en ledig polisman och en kamrat till honom försökte gripa två ficktjuvar som tumult uppstod. Nu kan GP avslöja att polismannen attackerades med kniv i samband med bråket.

Den lediga polismannen larmade först polisen och följde tjuvarna på avstånd men när de närmade sig utgången valde han att ingripa, enligt polisen.

- När gärningsmännen närmade sig entrén kände sig kollegan tvungen att agera. Han och ytterligare en man grep den ene av de misstänkta. Den andra smet, sade polisens presstalesman Christer Fuxborg till GP på onsdagseftermiddagen.

I filmklippet kan man se hur polismannen hamnar i en hetsig diskussion med de två männen som han försöker hålla kvar i entrén. Efter en kort stund tar den ena mannen upp en kniv som han viftar med mot flera personer som samlats runt tumultet. När polismannen tar tag i knivmannen och försöker hålla kvar honom blir han huggen och får en knivskada i handen.

En av de två misstänkta tjuvarna kunde gripas på plats. Han misstänks för grov stöld, misshandel, hot och våld mot tjänsteman samt brott mot knivlagen.

Den andre personen, som också anklagats för fickstölder, hade ännu inte påträffats sent på onsdagskvällen.

 

Mest läst