Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Turkmenistans president Gurbanguly Berdimuhamedow

Här förbjuder de rökning helt

Turkmenistans president har förbjudit försäljning av tobaksprodukter, om nyheten från det hårt kontrollerade landet stämmer.

Den nya lagen påstås förbjuda all försäljning av tobaksvaror och butiker kan få böter på upp till 15 000 kronor (6 9000 turkmensk manat) om de åker fast för att sälja cigaretter, skriver Independent. På så sätt förbjuder presidenten rökning helt och hållet.

Enligt Chrono-TM, en självständig webbsida som rapporterar om turkmenska affärer utanför det förtryckta landets gränser, har en svart marknad vuxit fram i landets huvudstad Ashgabat. Smuggelcigaretter kostar i nuläget över 90 kronor.

Den turkmenska massmedian är helt kontrollerad av regeringen. Turkmenistan hamnar på tredje plats i Reportrar utan gränsers lista över de länder som har sämst pressfrihet i världen. Bara Eritrea och Nordkorea är mer förtryckande mot media.

Trots detta har alltså nyheten om president Gurbanguly Berdimuhamedows senaste policy nått omvärlden.

Den tidigare chefen för Turkemistans "State Service for Protecting the Security of a Healthy Society" blev tidigare i år av med sin titel som överste efter att ha misslyckats med att få turkmenska rökare att bli rökfria.

Gurbanguly Berdimuhamedow är en auktoritär ledare och har förbjudit all politisk opposition i Turkmenistan.

Mest läst