Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Showkrogen
Linda Bengtzing och Martin Stenmarck är två artister som utträtt på Wallmans salonger.

Här öppnar ny showkrog i Göteborg

Den klassiska nattklubbens lokaler förändras helt när Stockholmskonceptet kommer till Göteborg. Enligt uppgifter till GP är det showkrogen Wallmans salonger som kommer slå upp portarna i Gamle Ports anrika lokaler.

Linda Bengtzing, Martin Stenmarck och Andreas Lundstedt. Det är några av artisterna som har jobbat på Wallmans salonger i Stockholm. Konceptet är en restaurangupplevelse kombinerat med artisteri. Enligt uppgifter till GP ska Wallmans nu öppna mitt i Göteborg, i Gamle Ports gamla lokaler nära Kungsportsplatsen.

- Det är jättebra att de gör något åt fastigheten. Wallmans drar ju folk ner hit, säger Niclas Möller, vd för restaurangen Harrys, som ligger brevid Gamle Port.

GP har tidigare skrivit att Kungsportshuset, där Gamle Port huserade, just nu renoveras för att bli en ny nöjesarena.

- Vi är i full gång med renoveringen och är i slutfasen. Nu ska vi bara fila på det sista. Men byggnaden kommer fyllas med underhållning, säger Ia Lindahl Idborg, kommunikationschef för Wallmans Salonger och 2E Group.

2E Group har ett 18 år långt hyresavtal för Kungsportshuset, Ia Lindahl Idborg vill dock inte bekräfta att det är just Wallmans som ska flytta in.

– Vi kommer att gå ut med vad det blir, men vi är inte riktigt där än.

Niclas Möller tror att det kommer bli ett lyft för hela området.

- Det är skönt att byggnaden rensas upp. Det blir liv och rörelse i verksamheterna och det gynnar ju restaurangnäringen, säger han.

Tidigare har 2E Group varit förtegna om vad som ska ske i Kungsportshuset men ryktet att det är Wallmans som ska öppna har redan florerat ett tag. Portarna kommer att öppnas hösten 2017.

Mest läst