Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
ifkmm

Här är nya superligan där Blåvitt kan spela

Europaspel och IFK Göteborg har inte varit bästa vänner de senaste åren. I fjol åkte Blåvitt ut mot portugisiska Belenenses i Europa League. Nu uppger skotska tidningen The Daily Record att det finns planer på en europeisk liga – Atlantic League. Ett av lagen som kan ingå är IFK Göteborg.

Det har ryktats om att Europas mäktigaste klubbar, med Bayern München i spetsen, vill stänga Champions League och bara bjuda in de rikaste och största aktörerna. Om ett sådant scenario skulle bli verklighet vill PSV Eindhovens tidigare ordförande Harry van Raaij ge nytt liv till en 16 år gammal idé.

Harry van Raaij försökte vid millennieskiftet starta Atlantic League – en multinationell liga med bland annat Glasgow Rangers, Celtic och flera holländska storklubbar.

Nu hävdar skotska Daily Record att det finns planer på att återuppta planerna på en europeisk liga. Det ska vara ett svar på Bayerntoppen Karl–Heinz Rummenigges plan om att skapa ett Champions League för enbart de allra rikaste.

Van Raaij har enligt tidningen haft kontakt med engelska affärsmän som ska vara beredda att stötta projektet.

– Jag har lovat sekretess i det här skedet så jag kan inte avslöja någonting mer. Men det är en välstrukturerad plan, säger Van Raaij till Daily Record.

Ligan skulle innehålla lag som just nu huserar strax bakom Europas allra främsta. De bästa lagen från Skottland, Belgien, Portugal, Grekland, Schweiz, Norge, Danmark och Sverige är tänkbara medlemmar.

Ett lag som nämns som aktuell för att ta en plats är IFK Göteborg. I Atlantic League skulle Blåvitt kunna kampera ihop med klubbar som Benfica, Ajax och Anderlecht.

Mest läst