Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
liseberg karusell
Den nya karusellen är i två våningar och ska heta Blomsterkarusellen.

Här är Lisebergs nya attraktioner

En stor lekplats, en viktoriansk trädgård och en karusell i två våningar.Årets nyheter på Liseberg ska främst tilltala barnfamiljerna - och blir gratis.Det är vårt sätt att ge något tillbaka till göteborgarna, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Förra året besökte över tre miljoner människor Liseberg, och omsättningen passerade för andra året i rad en miljard kronor. Det går bra för nordens största nöjespark nu.

- En mycket stark sommarsäsong och en Halloweensäsong som blev mycket mer än vad vi vågat drömma om är de främsta orsakerna till det goda resultatet, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Nu presenterar parken tre nyheter inför årets säsong. Ett helt nytt område, som fått namnet Lisebergs Trädgårdar, kommer att byggas. Där ska det bland annat finnas viktorianska trädgårdar, nya promenadstråk, ett trädgårdscafé, en dubbeldäckarkarusell och en jättestor lekplats. Och inget av det kommer att kosta någonting extra för de entrébetalande.

- Det nya området är vårt sätt att ge något tillbaka till göteborgarna. Liseberg är först och främst deras mötesplats, säger Andreas Andersen.

Dessutom uppger Liseberg att ny stor familjeattraktion kommer att byggas i området, men några detaljer kring den avslöjas inte ännu.

Liseberg öppnar den 23:e april.

Mest läst