Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
bjärsmyrny

Här är beskedet om Bjärsmyrs skada

Mattias Bjärsmyr klev av under första halvleken mot Jönköping Södra – och lindade höger lår omgående. Skadad - igen.– Första känslan är att det är mildare den här gången. Det är ganska högt upp på höger ljumske, säger IFK Göteborgs lagkapten.

IFK Göteborg besegrade Jönköping Södra med 3-1 i Prioritet Serneke Arena.

Hemmalaget inledde med Bjärsmyr och Hjörtur Hermannsson som mittbackar. Redan i första halvlek kom Hjalmar Jonsson in – och övertog även lagkaptensbindeln från Bjärs.

Frågan många ställde sig efteråt var om det var samma skada Mattias Bjärsmyr haft tidigare och som höll honom borta från spel i två cupmatcher.

– Det är samma, men om det är samma samma … Jag hoppas inte det.

Vad hände?

– Jag skulle ta en löpning hem och ta bollen bara, så kom det från ingenstans igen. Det sitter i muskeln. Det är bra på ett sätt, så att det inte är något värre. Då hade det tytt på ålderstecken och varit ett större problem, förklarar mittbacken.

– Jag tror också mycket att det är underlaget, som är stumt och hårt. Vi har varit här en del. Nu blir det nog MR, om inte i helgen, så på måndag. Vi gjorde ingen MR förra gången, så nu får vi gå lite djupare.

IFK Göteborg har två träningsmatcher kvar innan allsvenska premiären mot Falkenberg, Djurgården på lördag och sedan Randers i genrepet.

– Det skall inte vara någon fara för premiären. Första känslan är att det är mildare, menar Bjärsmyr. 

Mest läst