Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
ck

Häcken krossade Falkenberg

Tre mål av Alexander Jeremejeff, storspel av nye mittfältaren Rasmus Schüller och comeback av Christoffer Källqvist i målet. 5-1 mot Falkenberg var i underkant.– En bra insats, tyckte Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Matchen var Häckens fjärde för säsongen, segern årets andra. Efter bara två mål på tre matcher lossnade det rejält framåt. Alexander Jeremejeff gjorde tre mål och fixade den straff på vilken Paulinho gjorde 2-0.

– Jag försöker bara göra så gott jag kan på träningarna, så tar Peter ut laget. Så får man anpassa sig efter det, säger Alexander Jeremejeff.

Ser du dig som försteanfallare?

– Det är bra konkurrens. Nu har vi fått in en ny anfallare i John (Owoeri) och sedan har vi Dardan (Rexhepi). Som jag sa, jag skall bara kriga, så bestämmer Peter.

3-0-målet var en pärla. Rasmus Schüller vann boll på mitten och hittade Alexander Jeremejeff med en öppnade djupledspassning.

– Vi har snackat mycket med ”Alex” på träningar. Peter har poängterat att vi vill vända på motståndarens backlinje. Det är där vi vill hota. Bakom linjerna. Det var skönt att den hittade rätt, Alex gjorde en bra löpning och satte bollen snyggt, säger Rasmus Schüller.

Peter Gerhardsson:

– Ett relationsmål. Vi som har varit i USA är inspirerade av amerikansk fotboll. Det var som quarterback till en touchdown. Det måste man ha ibland, de riktigt tydliga djupledslöpningarna. Vi hade flera sådana i dag, säger Häckentränaren.

Alexander Jeremejeff hade ett struligt fjolår, bland annat med ett benbrott.

– 100 procent vet jag inte om jag känner mig. Det känns bra. Jag försöker göra så gott jag kan. Självklart känns det bättre än tidigare år.

När gjorde du tre mål senast?

– Bra fråga, det kommer jag faktiskt inte ihåg. I Qviding.

Det har hänt?

– Det har hänt.

På seniornivå?

– Absolut.

Du kunde ha gjort ännu fler mål?

- Ja, så är det. Jag får träna lite på det och försöka sätt dem nästa gång.

Bland annat träffade anfallaren stolpen vid ett tillfälle, frispelad av Samuel Gustafson.

I målet gjorde Christoffer Källqvist sin första match sedan i somras.

– Skönt att vara tillbaka. Senast var Svenska cupen förra året. Nu blev det lite ändrat i rehabplanen i och med Peters skada. Vi fick stegra fotbollsträningen lite fortare än vi tänkt, förklarar han.

Högerbacken Joel Andersson gjorde en mycket bra match, bäst i Häcken var finländske mittfältaren Rasmus Schüller.

– En väldigt bra fotbollsspelare, bra karaktär. Han var lagkapten i dag. Från dagen han kom har han varit bäst på konditionstest. En av våra absolut bästa under den här perioden, säger Peter Gerhardsson.

Hur var det att bära kaptensbindeln?

– En stor heder att man fick den i dag. Det var första gången i Häcken. Jag har erfarenhet från mina tidigare klubbar. Är tanken att jag skall vara lagkapten under säsongen tar jag emot det, säger Schüller.

Första tiden i klubben?

– Jättebra. Alla har tagit väl emot mig. Jag vill fortsätta blicka framåt. Och bli ännu bättre.

Mest läst