Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
800537.jpg

Häcken får ny fotbollsarena

BK Häcken får en ny arena. - Jag är oerhört glad och tacksam, sa klubbdirektören Dennis Andersson.

Socialdemokratiska ordföranden i såväl idrotts- och föreningsnämnden samt Gotevent, Anna Johansson, gästade Rambergsvallen på söndagen och det hade hon förstås aldrig gjort utan att ha ett glatt besked med sig.

- På tisdag presenterar vi i majoriteten vårt förslag till budget för 2013 och där har vi avsatt 130 miljoner för en ny arena, berättade hon.

Det blir en ren fotbollsarena för 7 000 åskådare och försedd med konstgräs för att kunna användas i stor utsträckning. Friidrottsbanorna försvinner och fridrotten hänvisas till stora Ullevi i väntan på ett bra förslag om en sådan arena på Hisingen.

- Nu får Higab uppdraget att upphandla och sedan får förmodligen Gotevent eller idrotts- och föreningennämnden ansvara för driften av den färdiga arenan, fortsatte Anna Johansson.

18 juni fattar kommunfullmäktige beslut om budgeten.

Var Häcken spelar nästa år, medan den nya arenan byggs, är ännu inte klart. Gamla Ullevi är ett alternativt, men vad händer om Örgryte går upp i Superettan?

- Från början byggdes Gamla Ullevi för de tre alliansklubbarna, men sedan dess har det ju hänt en del, konstaterade Anna Johansson.

Mest läst