Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
svensson
Anders Svensson behöver i alla fall inte byta halsduk om han går till Häcken.

Häcken öppnar för Svensson

Elfsborg bryter kontraktet med Anders Svensson – då öppnar BK Häcken för ett värvningsförsök. – Varför inte? Anders är fortfarande en mycket bra fotbollsspelare, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Anders Svensson, som bor i utkanten av Göteborg, skrev inför säsongen ett kontrakt på 1+1 år med IF Elfsborg, där Boråsklubben i oktober informerade mittfältaren om att man inte ämnar utnyttja optionsåret.

Däremot har Anders Svensson erbjudits ett nytt, mer slimmat kontrakt av årets seriefyra. Det är alltså inte otroligt att 38-åringen blir kvar i Boråsklubben.

Det är dock inte ristat i sten.

En av klubbarna som kan tänka sig Anders Svensson i sina led är BK Häcken. Sportchefen Sonny Karlsson, just nu i spanska Granada för att hälsa på tidigare Häckenspelaren Daniel Larsson, bjuder via GP på en invit.

– Anders Svensson är fortfarande en av en allsvenskans bästa spelare och har utvecklat sin förmåga att spela i positionen som sittande mittfältare, säger Sonny Karlsson.

Skulle Anders Svensson kunna hamna i BK Häcken?

– Absolut. Han är fortfarande en mycket bra spelare. Så varför inte?

Häcken har nyligen sålt Oscar Lewicki till Malmö FF men har ändå en bra besättning på centrala mittfältet: Martin Ericsson, Simon Gustafson, Samuel Gustafson, Ivo Pekalski och Sebastian Ohlsson är nuvarande alternativ.

– Anders har ju blivit mer av en sittande mittfältare och skulle kunna spela i den rollen Oscar Lewicki haft, säger Sonny Karlsson.

– Jag har faktiskt redan kontaktat Stefan Andreasson (klubbchef i Elfsborg) i frågan, säger Sonny Karlsson skämtsamt.

Mest läst