Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gyllene Tider spelar på Ullevi

Gyllene Tider + Ullevi är sant. I dag bekräftade konsertarrangören Live Nation på en pressträff att Per Gessle & Co flyttar sin spelning från Slottsskogsvallen. Orsaken är stort biljettryck.

Redan förra veckan kunde GP avslöja att något var på gång eftersom Live Nation hade preliminärbokat Ullevi den 12 juli som alternativ om de drygt 20 000 biljetterna till Slottsskogen skulle sälja slut. Rykten gjorde också gällande att Gyllene Tider ville återupprepa sin succéturné GT25 som gjordes 2004.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den toppade med en Ullevi-spelning den 7 augusti som drog 58 977 personer. Sedan dess är Gyllene Tider det enda svenska band som gått in på tio-i-topp-listan över landets mest publikdragande konserter. På den trängs hallänningarna bland andra med Bruce Springsteen, U2 och Madonna.

Men arrangören valde att ligga lågt med kommentarer ... fram till i dag.

På en presskonferens på Ullevi bekräftades att konserten flyttas från Slottsskogsvallen till Ullevi eftersom biljetterna gått åt som smör. På plats var Live Nations styrelseordförande Thomas Johansson, Ullevi-chefen Jonas Georgsson och medlemmarna i Gyllene Tider.

- Det ska bli fantastiskt kul att få spela här igen, trodde knappt att det var möjligt, sa Per Gessle.

När bestämde ni att flytta konserten till Ullevi?

- Det gjorde vi häromdagen efter diskussioner med Gothia Cup, berättade Thomas Johansson.

Förklaringen är att fotbollscupen har invigning den 15 juli och behöver några dagar för att förbereda sitt arrangemang.

- Men allt sådant har löst sig, försäkrade Thomas Johansson.

Biljetterna till Slottsskogsvallen har redan tagit slut. Varför beskedet dröjt kan bero att Per Gessle & Co snart släpper sitt nya album Dags att tänka på refrängen. Plattan kommer 24 april och då är förhoppning att biljettförsäljningen tar ytterligare fart när biljetterna till Ullevi släpps den 23 april.

Enligt Live Nation så ska de som redan köpt biljetter och vill ha ståplats inte behöva göra något. Biljetterna gäller till planen för konserten.

Nu återstår det att se om Gyllene Tider lyckas slå 2004 års publiksiffra. En sak är däremot säker. Nio år senare slår Gyllene Tider ett annat rekord. Det är första gången som ett svenskt band varit huvudattraktion vid två tillfällen på Göteborgsarenan.

Bandet inleder sin turné på hemmaplan, Halmstad, den 5 juli och avslutar den i Eskilstuna den 10 augusti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.