Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160109JL020

Gustav Svensson om Kina: Jäkligt höga krav

För drygt en månad sedan lämnade Gustav Svensson IFK Göteborg för Kina och Guangzhou R&F FC. Sedan dess har det strömmat in utländska stjärnor till den kinesiska ligan och blåvittmittfältaren känner av pressen att leverera."Det ställs jäkligt höga krav på oss utlänningar", säger han till Fotbollskanalen.

Den 14 januari skrev Gustav Svensson på för den kinesiska klubben Guangzhou R&F FC. Han ansluter i en tid då kinesisk fotboll på allvar börjat utmana Europa i kampen om att sno åt sig de största världsstjärnorna. Och 29-åringen berättar att pressen på honom, som utländsk spelare, är stor.

"Det läggs en enorm press på oss utlänningar i laget. I och med att lagen endast får ha tre utlänningar från start, och där alla lag köper in världsstjärnor, ställs det jäkligt höga krav på oss att prestera. De förlitar sig mycket på oss. Men det är också en jäkligt rolig utmaning", säger Svensson till Fotbollskanalen.

Inför ligastarten den 4 mars laddar hans lag upp i Australien - där Svensson fick speltid direkt.

"Hittills har vi spelat en match, mot Sydney FC där vi vann med 2-1. Jag lirade, fast i en liten annan roll än den jag hade i IFK Göteborg då vi spelar 4-3-3", säger han och berättar att han inte riktigt vet var laget står än:

"Det är skitsvårt att säga hur det kommer gå i ligan. Jag har ingen aning om hur nivån på ligan är. Med tanke på alla namn som köps in just nu så kommer det nog bli jäkligt roliga, men tuffa matcher", säger Svensson.

Mest läst