Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Gustafsson orkade inte stå emot

Johan Gustafsson har inget flyt just nu. Trots storspel blev det ännu en förlust. – Vi ska kunna bättre än så här, säger han efter 0-5 mot Linköping.

I lördagens GP gick det att läsa om Lasse Johansson och hans fantastiska statistik den här säsongen, om hur han mycket väl kan vara på väg att bli den målvakt med bäst räddningsprocent i högsta serien på tio år.

Statistik kan bevisa det mesta, sägs det ju.

Frölunda har förlorat åtta matcher den här säsongen. I sju av dem har Johan Gustafsson (15 starter totalt) börjat i mål. I den åttonde blev han inbytt.

Mot Linköping fick han förtroendet från start – och han tog det. De två första perioderna var närmast magiska.

Linköping körde över Frölunda med brutal forechecking, och bara i mittperioden hade hemmalaget fyra frilägen. ”JG” klarade alla. Han tog allt under de första 40 minuter, förutom ett skott efter en kvart från hemmalagets Garrett Roe.

– Han stod på huvudet första två perioderna och var för jävla bra, berömmer lagkamraten Anton Axelsson.

– Han storspelade och räddade oss länge kvar i matchen, konstaterar Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Johan Gustafsson själv:

– Det där spelar mindre roll nu när vi förlorade. Över 60 minuter var Linköping klart bättre, sedan kan man ju diskutera om det ska bli 0-5 till slut.

Jo, men det är lätt hänt att det rinner i väg när exempelvis Robin Figren helt tappar humöret och drar på sig klantiga utvisningar.

– Som målvakt så känner jag ju såklart att utespelarna gör allt för att hjälpa mig. Men avslutningen kändes lite onödig, kanske. Vi kan hur som helst betydligt bättre än så här. Just nu är man väldigt besviken – men det kommer att gå över. Vi lyckades tyvärr inte komma upp i normal standard, säger Johan Gustafsson.

Det stod alltså bara 1–0 efter två perioder, och Frölunda hade fortfarande chansen. Men när sista akten endast var 17 sekunder gammal ramlade Linköpings andra mål in. Ett mål som Johan Gustafsson, faktiskt, borde ha avstyrt – hans enda misstag på matchen.

– Det blev en snedstuds från sargen. Pucken studsade in framför mål och jag missbedömde den. Det är sådant som kan hända, även om det inte är särskilt kul, säger han.

Frölundas jakt efter reducering blev aldrig någon riktig jakt. Linköping spelade tätt och disciplinerat och släppte in till någonting bakåt.

– Vi hade inte riktigt kraft att lägga in en extra växel där i sista perioden. Tyvärr blev det i stället lite lavinartat bakåt.

Mest läst