Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160220BB024

Gustafson efter cupfiaskot: Är inte hela världen

Det blev bara 0-0 för Häcken hemma mot BP i cuppremiären. En rejäl missräkning för Häcken.– Det här var ju inte vad vi ville ha direkt, suckar Samuel Gustafson.

Laget var stora favoriter hemma mot Brommapojkarna. Men division 1-laget stod upp bra på Bravida Arena och brände bland annat en straff genom Pablo Piones-Arce.

– Det här var inte vad vi ville ha direkt. Vi ville ju vinna matchen, säger Samuel Gustafson och suckar.

Varför lyckas ni inte vinna?

– Det är vår oskicklighet och deras skicklighet som gör det. BP försvarar sig rätt och bra, jobbar hårt för varandra och är tajta. De gjorde det bra men om vi är tillräckligt skickliga så löser vi det ändå.

Överraskad över BP:s kvalitéer?

– Nej, jag vet inte ... det var väl ganska väntat att de skulle vara bra organiserade. Mellberg (Olof) har ju varit med ett tag och kan sin grej. Sen gäller det att få ut det till spelarna också. Det var väl ganska väntat att de skulle vara bra defensivt, men jag är överraskad över hur bra de jobbade tillsammans och att alla drog åt samma håll.

Häcken brände flera klara målchanser i matchen. Mittbacken Tefu Mashamaite hade två ramträffar, anfallaren Alexander Jeremejeff hade både en och två bra målchanser men fick inte träff på bollen. Nu är det i stället kniven mot strupen för Häcken i nästa omgång mot Trollhättan på bortaplan.

– Det handlar om skicklighet även där, att göra mål. Sen är det inte hela världen det här men det är klart det är en besvikelse, säger Samuel Gustafson.

Mest läst