Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Guide till Bokmässan, lördag

SAMHÄLLE

Författaren, journalisten och debattören Åsa Moberg skrev i början på 1970-talet Kärleken i Julia Andersson liv och väntade ända till i år med att ge ut romanen i bokform. Karin Thunberg har i sin En dag ska jag ta mig någon annanstans granskat sitt eget 1970-tal. Seminariet "Från karriär till kärlek och kasslergratäng" med Åsa Moberg och Karin Thunberg leds av författaren och journalisten Ulrika Knutson och berör frågor om kampen och den sexuella revolutionen.

Klockan 10.00-10.45 Plats. Plats: K3, seminariekort krävs.

STJÄRNGLANS

Den uppmärksammade och hyllande författaren Karl Ove Knausgård, aktuell med del tre i sin romanserie Min kamp. Hör honom prata om sitt författarskap, sitt utelämnande berättande och konsekvenserna av att lämna Norge för ett mer anonymt liv i Sverige. Den som ännu inte har läst hans böcker kan passa på att njuta av hans lågmälda insiktsfullhet eller enbart beundra hans tjocka hårsvall.

Klockan 14.00 - 14.30 Plats: Internationella torgets scen, H-hallen.

UNGLITTERATUR OCH PRISBELÖNTA DEBUTANTER

Jenny Jägerfeld och Inti Chavez Perez fick båda Augustpriset tidigare i år för sina respektive böcker Här ligger jag och blöder och Respekt - en sexbok för killar. Samtalet leds av barn- och ungdomsförfattaren Pernilla Gesén.

Klockan 11.30 - 12.00 Plats: Litteraturscenen, A01:60

SATIR

Den vassa och feministiska serietecknaren Liv Strömquist dissekerar kärnfamiljen tillsammans med serietecknarkollegan Mats Jonsson, båda med avstamp i sina aktuella serieböcker JA till Liv och Mats kamp. Samtalet leds av författaren och krönikören Lena Andersson och går under rubriken "Om nu kärnfamiljen är så jävla fet." Skarpa analyser av feminism, familjebildning och heteronorm tillsammans med ett och annat skratt kan väntas.

Klockan 14.00 - 14. 20 Plats: F2, seminariekort krävs.

POP

Artisten och konstnären Olle Ljungström pratar om sig själv och sitt liv utifrån boken om honom själv Jag är både listig och stark, skriven av journalisten Elin Fredrikson. Hör en lika delar skör som genialiskt poplegend prata om livet och musiken.

Klockan 15.00 - 15.20 Plats: B05:22 (Norstedts monter.)

MODERSPASSION

Majgull Axelsson, författaren bakom succéer som Simon och Ekarna och Anna, Hanna och Johanna och Aprilhäxan talar om sin nya roman Moderspassion.

Klockan 16.30 - 18.00 Plats: Litteraturscenen, A01:60

Bild - 1
Karl Ove Knausgård.
Mest läst