Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
statsbesok
President Papoulias anlände nyss till Landvetter i statsplanet tillsammans med Kung Carl Gustaf och EU-minister Cecilia Malmström. De välkomnades av Landshövdingen i Västra Götaland, Lars Bäckström och frun Ann-Christine Bäckström.

Greklands president är i stan

Grekiske presidenten och svenske kungen anlände nyss till landshövdingens residens för lunch. Stora delar av centrala Göteborg är avspärrade.
Under förmiddagen anlände Greklands president Papoulias tillsammans med kung Carl XVI Gustaf och EU-minister Cecilia Malmström till Landvetter flygplats.
Ett trettiotal grekiska journalister kom i en Boeing 747 strax före president Papoulias, de kommer att följa presidenten under dagens program. På flygplatsen välkomnades följet av landshövdingen i Västra Götaland, Lars Bäckström och frun Ann-Christine Bäckström.

Polispådraget var stort på gatorna kring landshövdingens residens vid Södra Hamngatan: civilt, uniformerat, till fots, på motorcykel och i bil.
- Det är en ära för mig att få välkomna den grekiske presidenten. Om Stockholm är Sveriges Athen, är Göteborg Sveriges Thessaloniki, sa landshövding Lars Bäckström inför lunchen.

Presidenten besöker under dagen Volvo Personvagnar i Torslanda där grekiska flaggan är hissad, Röhsska muséet i Vasastan och Göteborgsoperan. Klockan sex i kväll reser presidenten hem till Grekland i sitt privatplan.
Lunchmenyn

Skadjursmousseline med Kalixlöjrom, fänkål - tomatcrudité, senapscremé

Halstrad piggvar med basilika- och citronvierge, prästostpotatis och shitake

Ljus chokladmousse med citron- och romcurd, rabarberkompott och kolaskum
Mest läst