Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
eg

Green: Vill inte riskera att förvärra skadan

En ömmande häl gjorde att Emma Green valde att stå över Globengalan på onsdagskvällen.Trist, men samtidigt vill jag inte riskera att förvärra skadan, säger hon till GP.

Emma Green säger att hon fick en smäll på hälkudden i samband med comebacken i polska Torún nyligen – första tävlingen på 15 månader där hon klarade fina 1,87.

Efter tävlingen berättade höjdhopperskan för GP att hon verkligen såg fram mot tävlingen i Globen.

Men under onsdagens inhoppning kände hon att hälen ömmade och valde därför att stå över.

- Typiskt och väldigt tråkigt. Men i det här läget vill jag verkligen inte ta några risker som kan leda till att skadan förvärras. Jag är extra försiktig eftersom det är på samma fot som jag har haft problem med hälsenan och jag vill inte riskera att den skadan slås upp igen, säger hon.

Emma Green fortsätter:

- Det är klart extra tråkigt med tanke på att jag verkligen ville tävla på hemmaplan, inte minst eftersom allt i övrigt kändes så bra. Men med tanke på allt som väntar framöver tävlingsmässigt vill jag inte utmana ödet, Då är det bättre att vila och ta det lugnt och vila någon vecka, längre tid tror jag inte ska behövas för den här typen av skada, det handlar mer om en smäll som gör att hälen ömmar när jag belastar den och eftersom det är upphoppsfoten är det förstås extra dumt att chansa, säger hon till GP och fortsätter.

- Jag är inte riktigt på de högsta nivåerna än, kroppen är fortfarande lite ringrostig och då är det klokt att avvakta.

Mest läst