Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Green om comebacken: Nöjd att jag överlevde

Emma Green är tillbaka. I polska Torún hoppade hon sin första tävling på 15 månader, klarade 1.87 och blev trea. – Jag är nöjd att jag överlevde, säger hon till GP.

Emma Greens första tävling för årets och på 15 månader avgjordes i polska Torún. Svenskan var en av fem hoppare i startlistan i Copernicus Cup, namngett efter mångsysslaren Nicolaus Copernicus. Högst personligt rekord efter Green hade kroatiskan Ana Simic med 1.95.

Efter skadebekymren i framförallt ryggen har hållit göteborgskan borta från arenorna i över ett år. Senaste gången hon hoppade var på Finnkampen 2014.

– Jag är glad att vara på banan igen. Det känns som en vinst att vara tillbaka. Det var skönt att göra det nu och inte till sommaren. Det känns som en bonus, säger Emma Green om comebacken.

Smygpremiären i Polen blev ett bevis på att 31–åringens kropp håller än.

Svenskan gick in sist i tävlingen på höjden 1.80. Det klarade hon galant. Men på efterföljande höjd, 1.85 rev hon första försöket. Också andra resulterade i att ribba damp i backen. Men sen kom spänsten tillbaka. Sista hoppet på 1.85 gick vägen och det gjorde också första försöket på 1.87.

Ribban höjdes till 1.89. Medan polskan Urszula Gardzielewska–Domel hoppade rent stötte Green på bekymmer. Två raka rivningar följdes upp av en tredje och svenskan kunde skriva in 1.87 i sin återkomst till höjdhoppsmattan.

– Det är väldigt skönt att vara igång. Hoppen var väldigt blandade. Vissa var riktigt bra, andra inte alls. Jag kände mig i bra fysisk form men sen kan jag inte förvänta mig att hoppa så högt. Men de hoppen jag fick till är jag nöjd med, framförallt det på 1.87, säger hon.

Nu återstår det att se ifall Emma Green kommer medverka på Globengalan den 17 februari.

– Jag vill jättegärna vara med. Men jag ska försöka vara förnuftig med hälsenan. Jag få se hur den reagerar de kommande dagarna. Den är lite mör nu men jag behöver utsätta kroppen för den här belastningen för att kunna komma tillbaka. Nu gäller det att jag ger den tillräckligt med återhämtning bara, säger hon.

Mest läst