Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Grönkålssoppa

Recept

Servera grönkålssoppan i glöggmuggar som en liten mellanrätt. Gör gärna en stor sats och spara till någon av julens långpromenader. Med grönkålssoppa på termos och skinkmacka i ryggsäcken kan det bara bli en lyckad utflykt! (Tänk bara på att soppan förlorar i färg, men den är lika god ändå)

Tid för tillagning: ca 25 minuter

300 g grönkål
1 gul lök
2 msk smör
1 dl skinkspad
2 dl vatten
1 dl grädde
salt och nymalen svartpeppar

Repa grönkålen från stjälkarna. Skala och hacka löken.
Fräs löken i smöret tills den blivit glansig. Tillsätt grönkålen som får fräsa med tills den blivit mjuk.
Häll i skinkspadet, vattnet och grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan väl före servering och servera i glöggmuggar.

376636.jpg
Mest läst