Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

GP-trio presenterar bok om klimakteriet

Det började med en bok om puberteten och landade i en digital bok om klimakteriet. På söndagen berättade de tre GP-journalisterna Katharina Johansson, Lisa Thanner och Malin Clausson om Det går över på Bokmässan.

Katharina Johansson berättar hur projektet började.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Jag hade gjort en bok om puberteten och när den visades på Bokmässan kom en person fram till mig och undrade om jag inte skulle göra en bok för tanter också.

Efter ett tag landade idén om att göra en intervjubaserad, digital bok för ipad om klimakteriet hos Katharina Johansson och kollegorna Malin Clausson och Lisa Thanner.

- Vi ville att den skulle vara digital, det betyder att vi kan uppdatera den med nya berättelser och fakta, det blir en kunskapsbank baserad på kvinnors egna erfarenheter, berättade Malin Clausson.

Några av kvinnorna i boken fanns också med på GP:s scen och en av dem, Eva Larsson, berättade om varför hon valt att vara med.

- Det är viktigt att prata om klimakteriet, det är så mycket som är tabubelagt, skambelagt. Det lindrar om man får öppna, dela och lyfta ämnet, det är en otroligt viktig fråga.