Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

GP tippar kvällens Mello

Här tippar GP:s nöjesreporter Johanna Hagström vilka artister och låtar som vinner och försvinner i lördagskvällens delfinal av Melodifestivalen.

Låt 1

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Eclipse

Runaways

Text och musik: Erik Mårtensson.

En lättsmält melodiös rocklåt av ett band som bränner av framträdandet utan större åthävor (jodå, det blir eldsflammor och pyro, oroa er inte). Och vet ni vad – det är faktiskt lite gött mitt bland alla hårdproducerade EDM-sneglande bidrag. Eclipse är dessutom ensamma i sin genre i år. Vill folk ha hårdrock i finalen? Klart de vill! Men rymlingarna får ta vägen förbi Andra chansen.

TILL ANDRA CHANSEN

 

Låt2

Dolly Style

Rollercoaster

Text och musik: Thomas G:son, Peter Boström, Alexandra Salomonsson.

Den här låten är för … normal för Dolly Style. Den är också ursprungligen skriven för JEM. Det som händer är att dockorna förlorar lite av seriefigurs-charmen som gör att man tänker ”Det här är ju helt flängt, men kul!”. Dansarna har roliga ljuspinnar och Dolly Style inleder låten sittandes på ett tuggummi, förlåt, moln, men det blir ändå blekt. Och de sjunger illa. Samtidigt: 57 000 följare på Instagram skojar man inte bort.

TILL ANDRA CHANSEN

 

Låt 3

Martin Stenmarck

Ta mig tillbaks

Text och musik: David Stenmarck.

Alltså myyyyyz! Minns du sista tryckaren på skoldiscot? Den där alla andra hade nån utom du? Det här osar When a man loves a woman och man kan lätt nynna Whiter shade of pale till refrängen. Men (förlåt mamma) hur många hjärtröstare var ens födda när den här musiken hade sin storhetstid? Martin Stenmarck är stensäker i leveransen. Ändå sitter jag här och tänker … varför?

UTSLAGEN

 

Låt 4

Linda Bengtzing

Killer girl

Text och musik: Mathias Kallenberger, Andréas Berlin, Linda Bengtzing, Dag Öhrlund.

Boom, boom, boom! ”Du ska kyssa mig, du ska dyrka mig, kanske smiska om jag vill” sjunger Bengtzing. Det vi faktiskt kommer att göra till den här låten är svettas, då den är färdigpaketerad för spinningpasset. Där förstår man att uppskatta äkta hårdschlager med pumpande basgång. Resten av världen har tryckt på ”off” för länge sedan. Pluspoäng dock för snygg frisyr!

UTSLAGEN

 

Låt 5

Frans

If I were sorry

Text och musik: Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall.

Frans Jeppsson Wall (Ja, han som sjöng Zlatan-låten som 7-åring) har tyvärr haft svårt att få till kamerakontakten på repetitionerna. Annars är den här en melankolisk och riktigt skön låt, som doftar radiohit och som känns ung och rätt i tiden. Jag håller tummarna för att Frans sätter åtminstone några kameror i kväll och att den coola ljusväggen bakom honom fyller ut resten. Då blir det final.

TILL FINAL

 

Låt 6

Panetoz

Håll om mig hårt

Text och musik: Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru.

De dansar synkroniserat. De springer ut i publiken och klappar så många händer de hinner med. Och de verkar ha så kul! Panetoz är verkligen sig lika och det går inte annat än att gilla dem och den glädje de sprider med sitt gedigna grupparbete. Fast börjar det ändå inte kännas lite gjort? Kan utmana om en feelgood-biljett vidare i tävlingen, särskilt om Frans schabblar till det.

UTSLAGEN

 

Låt 7

Molly Sandén

Youniverse

Text och musik: Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis.

Youmer (sic!) jag lyssnar på bidraget, ju mer påminns jag om Robin Stjernbergs joddlarövningar i vinnarlåten You 2013. Det gör mig lite trött. Annars är det här ett snyggt och väl genomfört nummer, med massa rök, nytt arenarekord i fläktar och elegant koreografi. Därtill sjunger Molly Sandén såklart fläckfritt. Finalbiljetten borde hon ha som i en liten ask … men om det här är slutvinnaren? Njä.

TILL FINAL