Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

joel

Godkänd comeback, Joel

Allt var bra med Joel Lundqvists come back – utom resultatet.

- Vi borde tagit vara på våra chanser, säger Frölundakaptenen.
Efter att ha missat fem seriematcher under tre och en halv vecka på grund av käkskada kom Joel Lundqvist tillbaka i Frölunda med ny hjälm och nytt skydd, men med den gamla offerviljan och entusiasmen.
- Klart att det var jättekul att komma tillbaka och att det är fullsatt i Scandinavium gör inte saken sämre, säger Joel. Men jag kan bättre än så här.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se


Sådant märker han förstås bäst själv. Ingen åskådare kunde klaga på hans insats, ända från första skäret och fram till det dystra slutet.
- Tajmingen finns där inte riktigt, pucken kändes lite ovan, förklarar han, men annars funkade det väl någorlunda.
Han var lite, men bara lite, osäker inför återkomsten.
- Jag visste att det skulle gå hyggligt, fortsätter han, och efter att ha åkt på ett par proppar i första perioden kände jag att det skulle hålla.
Han var kvick i första, lite segare i andra, men lite piggare igen när det blev tredje perioden.
- Med tanke på min bakgrund får jag väl vara nöjd med min egen insats, funderar han.
Däremot kan inte Frölunda som helhet vara belåtet. Hemmalaget besegrades av en motståndare som lånade det som varit Frölundataktik i flera matcher tidigare.

Värmlänningarna höll sig till tätt försvar och satsade på kontringar.
- Vi gjorde precis vad vi kommit överens om, konstaterar tränaren Niklas Czarnecki. Alla gjorde sitt och ingen försökte något extra. Vi tog vara på powerplay och spelvändningar. Den här matchen var bland våra allra bästa, inte minst för att vi var så konsekventa.
Färjestad har, trots problem mot andra lag, vunnit alla sina tre möten med Frölunda. Kenta Johansson, Frölundatränaren, tycker inte det är något att fästa sig vid:
- Det har varit jämna matcher. Om vi bara utnyttjat våra chanser bättre, så ...


Det var oerhört jämnt fram till lite mera än fyra minuter före slutsignalen. Då kontrade Per Åslund in två mål, samme Åslund som bara svarat för två fullträffar under hela den tidigare säsongen.
Honom kunde inte ens duktige Frölundamålvakten Magnus Hellberg hejda.

Mest läst