Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

GM granskar budet

Sportbilstillverkaren Spyker gör ett nytt försök att köpa Saab. GM kommer att "granska alla nya erbjudanden".

John MacDonald, presstalesman för GM, bekräftar för GP att man tagit emot ”förfrågningar”, sedan man i fredags tillkännagav att Saab skulle läggas ner under ordnade former.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi har tagit emot ett antal förfrågningar, och som John Smith sa under presskonferensen i fredags. Vi kommer att granska alla nya erbjudanden som kommer under processen för att avveckla Saab.

Den holländske sportbilstillverkaren Spyker har lämnat ett nytt, justerat bud till GM för att få köpa Saab. Det bekräftar Spykers presstalesman Mike Stainton för GP utan att vilja säga var det skar sig förra gången.

- Jag kan inte säga något nu om vad det nya budet innehåller som skiljer sig från det andra, säger Mike Stainton till GP.

Enligt pressmeddelandet skriver Spyker att ledningen har lagt "ett förnyat bud i hopp om att säkra framtiden för Saab, deras anställda och varumärket, trots tillkännagivandet att man nu skall börja nedläggningen av Saab.

Spykers vd Victor Muller säger att det har handlat om elva punkter som Spyker nu har justerat för att tillfredsställa GM:s krav.

- Vi har gjort allt vi kan för att lösa de frågeställningar som återstod, säger Victor Muller. Och vi har bett GM och alla andra involverade att allvarligt överväga detta erbjudande.

- Vi är övertygade om att vårt förnyade erbjudande kommer att ta bort de hinder som stod i vägen för en överenskommelse på fredagen, och att detta fortfarande ger oss möjligheter att avsluta ett avtal innan den deadline som GM ursprungligen satt, 31 december, säger Muller i pressmeddelandet.

Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, Gert-Inge Andersson, nåddes av bekräftelsen på det nya budet under direktsändning i radio.

- Jag har hört ryktet om detta, men inte fått det bekräftat, säger han och tänker omedelbart på de anställda i Trollhättan som åter slits från förtvivlan till ett, kanske mikroskopiskt, hopp.

- Det här är ju tortyr mot de anställda på Saab, säger han.

Spyker skriver att deras nya erbjudande gäller fram till klockan 23.00 på måndag kväll, svensk tid. (17.00 på USA:s östkust)

Som GP berättat tidigare var ett avtal mycket nära när GM avblåste affären. Saabs chefsjurist Kristina Geers var på väg med det färdiga köpeavtalet när beskedet kom från GM att det inte skulle bli någon affär.

Varken GM eller Spyker vill fortfarande säga vad det var som stoppade undertecknandet.

- I det här skedet kan vi inte ge något besked om vad avtalet innehåller, inte heller varför det är så bråttom, säger Mike Stainton, Spykers presstalesman.

Mest läst