Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bild - 1
Allt föreningen äger fanns i klubbhuset som nu är helt nedbrunnet.

Glenn Hyséns klubbstuga nedbrunnen

Dagens match är inställd. Pokaler, matchdräkter och gamla bilder borta. Många är bedrövade efter att Utsikten BK:s klubbstuga brann ner till grunden.

- Det känns faktiskt som att en person har dött. Det är så många minnen man bär med sig härifrån, säger Stig Brandin och tittar på den svarta, rökiga och sotiga byggnaden vid Ruddalen.

Han var engagerad i fotbollsklubben i 25 år, både som spelare och tränare. När hans dotter ringde på måndagsmorgonen och berättade vad som hade hänt ville han se klubbstugan med egna ögon.

Bredvid honom står Marianne Pettersson och Thelma Lingonblad, nästan tårögda. De brukar fixa kaffe och fika då och då till klubben.

- Jag hade tänkt baka rulltårta till dagens match, säger Thelma Lingonblad med en suck.

Dagens match klockan 17.00 mot Kållered är inställd. Under förmiddagen satt styrelsen i krismöte. Det är mycket praktiskt som måste ordnas för att komma igång verksamheten igen. Ett par föreningar har visat intresse att låna ut både fotbollar och matchdräkter så länge.

Hela klubbstugan är avspärrad med polistejp och en teknisk undersökning ska göras under dagen. Det är ännu oklart hur branden har startat.

Larmet inkom klockan 03.13, om en brand på Musikvägen. Då var Utsiktens BK:s klubbhus helt övertänt, enligt räddningstjänst och polis. Vid niotiden var släckningen avslutad, men räddningstjänsten har fortsatt tillsyn.

Björn Jarkvist, ordförande i Utsiktens BK är mycket bekymrad.

- Allt föreningen äger fanns i huset, bollar, skor, träningskläder, matchställ, hela kansliet med pokaler, gamla bilder, datorer. Det enda som finns kvar är juniorernas matchkläder för de förvarar sina saker hemma, säger han.

Hur det blir med onsdagens match är inte klart ännu. Björn Jarkvist säger att verksamheten kommer att se annorlunda ut en tid framöver och vädjar om hjälp och förståelse:

- Få fram grejer är väl en sak, men var ska vi förvara det? Vi är en familjär förening och nu gäller det att alla ställer upp. Spelarna måste förstå att standarden blir lite lägre ett tag, men jag tror att alla förstår att nu gäller det att göra det bästa av situationen.

Mest läst