Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Namnlöst-1

Glöm Frans - här är den verklige vinnaren

Förra året blev bröderna Norbergs parodivideo på Melodifestivalen årets populäraste Youtube-klipp i Sverige. Nu ska de försöka bräcka 4,4 miljoner visningar.

Redan i förra veckan la Daniel och Emil Norberg ut en parodivideo inför Andra chansen på Youtube. Den har passerat 1,5 miljoner visningar.

Nu har Norbergs, som vuxit upp i Uddevalla, lagt ut en video med finallåtarna, där Frans har blivit From och sjunger Flåt va saru, medan Robin heter Bråttom i efternamn och sjunger om Konserverad majs.

"Otroligt lättade"

På bara ett par dygn har den setts en halv miljon gånger. Daniel Norberg är ödmjuk och vill inte lova att de bräcker förra årets rekordsiffra 4,4 miljoner.

- Vi räknar inte med någonting. Vi är bara så otroligt lättade över att klippet är ute och att vi kan glädja så många där ute med vårt jobb. I dag fick vi ett mejl där de stod att sonen på 8 år, mamman och morfarn på 83 alla satt och skrattade åt klippen! säger Daniel Norberg.

 Läs också: "Christer Björkman är väl knäckt, haha"

Känslorna inför årets Melodifestival har varit blandade.

- Vi har hört ända sedan förra årets parodi att alla sett fram emot årets. Därför bestämde vi oss för att göra två, för att verkligen maxa.

Sov i studion

Att göra två parodier på så kort tid var nästan för mycket.

- Efter att ha spelat in 10-12 timmar per dag i en hel vecka, och Emil hade sovit i studion, så var första parodin klar. Vi skålade i ett glas vatten. Sen var det bara att börja samma procedur igen. Det var motigt, och inte alls lika inspirerande. Men det var garanterat värt det.

Massor av dubbelhäftande tejp

Förutom att hitta på kluriga och lagom spydiga texter till låtarna så fixar killarna alla scenkläder själv. Sarahas märkliga dräkt var en utmaning.

- Den består av en damklänning från Myrorna, en svart topp, snören, pappkartong och massor av dubbelhäftande tejp. Vill man så går det, säger Daniel Norberg.

Artisterna älskar att bli parodi

Även Melodifestivalartisterna gillar Norbergs videor och killarna anstränger sig för att inte bli för taskiga.

- Panetoz delade direkt och tyckte att det var väldigt kul! Samir Badran var också tidig med att dela klippet själv. I förrgår träffade vi Isa och hon hade redan lärt sig texten hon också. Vi tänker verkligen igenom texterna tio gånger extra så att ingen ska kännas sig ledsen.

Mest läst