Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Glöm allt utom segern

Mathis Olimb var tillbaka. Oliver Bohm gjorde sitt första elitseriemål. Och Frölunda tog tre poäng. Resten är bara att glömma.

Den som såg de tio första minuterna på Hovet och sedan stängde av tv:n eller lämnade arenan, förstår nog inte hur de tre poängen kunde bli Frölundas.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Jösses, vilket dåligt Frölunda som inledde matchen!

Efter 10:08 tog AIK ledningen och så långt hade Frölunda inte avlossat ett enda skott – vare sig på mål eller utanför.

– Det var ju rent horribelt. Vi var verkligen jättedåliga. Men där vände det. Jag tycker att vi var det bättre laget resten av matchen, Och för egen del var det gött att vara tillbaka, säger Mathis Olimb.

Göteborgarna var inledningsvis så usla att tränaren Kent Johansson i samband med AIK-målet gjorde något som han inte är direkt känd för. Han tog time-out.

– Han ville väcka oss. Vi var ju inte med alls därute. Det var som att vi inte fattade att det var match, säger Mathis Olimb.

Kent Johansson:

– Det var väckning som gällde. Jag hade faktiskt tänkt ta time-out redan innan AIK gjorde sitt mål. Det blev väl kanske lite bättre efter det där. Men i stort var det en dålig match. Det var tur för oss att vi mötte ett AIK utan självförtroende. Annars vete katten hur det här hade slutat…

I slutet av första kom kvitteringen. Mathis Olimb vände bort ett par AIK-spelare och slog en underbar diagonalpassning till Oliver Bohm – som dunkade in 1–1. Det var matchens delikatess.

2–1 i början av andra kom på retur (Mats Rosseli-Olsen) efter en kontring (Jari Tolsa). 3–1 i slutet av samma period prickade Joel Lundqvist in, – men den pucken såg sannerligen inte otagbar ut.

– Tre mål framåt – inte varje dag vi gör det, säger Mathis Olimb och skrattar, innan han fortsätter:

– Det var såklart väldigt viktigt att vi fick med oss tre poäng i dag. Och för mig kändes allt bra. Ingen känning av skadan – och jag tog inte helt slut heller.

Oliver Bohm, som på smörpassningen från Mathis Olimb gjorde sitt första elitseriemål, säger:

– Slutspelsplatsen är inte klar än. Dessutom vill vi ju börja vinna mot de bättre lagen också. Vi vill klättra uppåt i tabellen.

Men då krävs ett annat spel, en annan speed, än vad som visades upp på Hovet i går.

- Vi spelade för naivt och slarvade för mycket i passningsspelet. Ja, vi slarvade med det mesta. Jag är bara nöjd med en sak – med de tre poängen, säger Kent Johansson.

Mest läst