Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Nasiru Mohammed glad efter 1-0-målet på BP. Det skulle komma mer.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Glödhet Mohammed sänkte Brommapojkarna

  Fyra mål tidigare i år. Tre mål i går. Nasiru Mohammed var glödhet när Häcken slog BP med 5–1. – Tre mål har jag inte gjort tidigare – men det var ändå inte min bästa match i Häcken, säger han.

  När det har snackats om Häckens anfallare tidigare den här säsongen har det handlat om nu flyktade Moestafa El-Kabir och senare Carlos Strandberg. Och väldigt lite om Nasiru Mohammed.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Men nu kan det vara dags för den 20-årige ghananen, som för ett par år sedan provspelade för Manchester City.

  Mohammed gjorde 1–0 i 12:e minuten, han prickade in 3–1 i krysset med ett mäktigt vänsterskott efter 66 minuter och han skickade in 5–1-bollen i nästan öppet mål i slutsekunderna. Däremellan hann han med att skapa oreda i BP-försvaret, skjuta över och utanför, och fixa en straff som Martin Ericsson säkert satte till 2–1 (51:a minuten).

  – Det var en svår match för oss, men vi jobbade som ett lag hela tiden och det var det som avgjorde till sist, säger Nasiru Mohammed, som också erkänner att han en dag har som mål att spela i en större liga än den svenska.

  Men ditt andra mål, ett vänsterskott rätt upp i krysset. Är du inte högerfotad?

  – Jo, det är jag. Men jag har tränat upp min vänster väldigt mycket. Jag har hela tiden velat förbättra den och det är därför jag kunde göra det målet.

  Häckens tränare Peter Gerhardsson:

  – Nasiru är en djupledsspelare som har jätteintressanta kvaliteter och han är en av de spelarna i laget som tränar allra hårdast. Förutom målen gjorde han även ett bra jobb i defensiven i dag, men så är han också en av våra tre mest konditionsstarka spelare.

  Gerhardsson själv är ordentligt hes och ber om ursäkt för det till och med.

  – Det var längesen jag skrek så mycket som i dag …

  Varför gjorde du det? Var du så missnöjd med spelet?

  – Jag inbillar mig att spelarna hör allt här, när det inte är så mycket folk… Men det var små detaljer i spelet som jag ville förändra. En del saker genomförde vi bra, men i framförallt första halvlek var vi inte tillräckligt tydliga i vårt djupledsspel, svarar han, och fortsätter:

  – Men det var skönt att få göra lite mål igen och att effektiviteten var tillbaka. Vi hade 15 avslutningar varav tio på mål och fem som gick in. Med sådana siffror blir det svårt att slå oss.

  Vad gäller de andra spelarna i Häcken, så man kan väl konstatera att fotbollsspelare är precis som alla andra människor. Vissa dagar på jobbet går allting suveränt, andra gånger är det mesta jobbigt. Och de allra flesta dagarna händer inget särskilt; det bara rullar på – precis som på Grimsta.

  Men det var allt lite synd att Gunnar Heidar Thorvaldssons tuffa cykelspark i slutet gick i stolpen och inte in – det hade blivit ett riktigt snyggt mål.

  MATCHEN I KORTHET

  Det var en jämn första halvlek mellan två spelande fotbollslag, men i den andra tog Häckens tyngd över allt mer. Det var småtrevligt inför usla publiksiffan (619) på Grimsta, och ingen kan invända emot att Häcken gick segrande ur det här.

   

  HÄCKENS 3 I TOPP

  3 p: Nasiru Mohammed.

  Tremålsskytt som var planens överlägset bästa spelare, ett ständigt hot – och det kunde ha blivit fler mål.

  2 p: Walid Atta

  Spelade säkert och enkelt, och gick i stort sett aldrig bort sig – en försvarsjätte.

  1 p: Martin Ericsson

  Irriterad på domaren emellanåt, men spelade som vanligt klokt, rutinerat och osjälviskt.

  Tobias Jansson

  STOCKHOLM

  MATCHFAKTA

  Brommapojkarna–Häcken 1–5 (1–1)

  0–1 Nasiru Mohammed (12), 1–1 Serge–Junior Martinsson Ngoua (23), 1–2 Martin Ericsson (52 str), 1–3 Nasiru Mohammed (63), 1–4 Björn Anklev (90), 1–5 Nasiru Mohammed (90).

  Varningar, Brommapojkarna: Tim Björkström, Gustav Sandberg Magnusson.

  Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

  Publik: 614.

  Brommapojkarna (4–3–3): Davor Blazevic – Tim Björkström, Carl Starfelt, Jacob Une Larsson, Pontus Åsbrink – Jesper Karlström, Mauricio Albornoz (Gabriel Özkan 80), Gabriel Petrovic – Nicklas Bärkroth, Gustav Sandberg Magnusson, Serge–Junior Martinsson Ngouali.

  Häcken: (4–3–3): Christoffer Källqvist – David Frölund, Emil Wahlström, Walid Atta, Leonard Zuta – Samuel Gustafson (Ivo Pekalski 73), Martin Ericsson, Oscar Lewicki – Nasiru Mohammed, Gunnar Heidar Thorvaldsson (Björn Anklev 85), René Makondele (Alexander Jeremejeff 55). (TT)

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.