Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB151222CO034

Glädjebesked för Frölunda – backtalangen tillbaka

Att Lukas Bengtsson är tillbaka i Frölunda är den bästa värvning som klubben kunde få. Eller?…– Det är väldigt bra i alla fall, säger tränare Roger Rönnberg.

Det var rätt många runt Frölunda som oroades för några veckor sedan. Klubbens backbestånd drabbades av en förbannelse och nio ordinarie backar krympte under några matcher till endast fyra. Allra värst drabbad var Lukas Bengtsson, som inte ens visste om han skulle tvingas till en operation eller inte.

Men den lossade menisken läkte fast – och på onsdagen mot Karlskrona är det comeback för backtalangen. Lite rostig, förstås – men starkare i överkroppen och med ett jäkla sug efter spel.

– Det ska bli riktigt kul! När du är skadad nånstans får du försöka att bli starkare på andra ställen. "Pärra" (Edlund, fystränaren) har hjälpt mig i gymmet, säger Lukas, som saknar både skridskotempo och tajming.

Enligt honom själv, alltså.

– Eftersom jag inte varit så mycket på is är det sånt som jag måste jobba upp. Jag får köra lite extra i dagarna. Lite övningar, start och stopp – så jag verkligen kommer i gång till slutspelet. Jag vill känna att jag har samma form som jag hade innan jag blev skadad, säger Bengtsson.

21-åringen är inte draftad – och är för gammal för att bli det. Det innebär att han är free agent och kan välja på de eventuella NHL-anbud som presenteras.

Inte illa för en kille som inte alls ville spela back i Djurgården en gång i juniortiden.

– I det stora hela var det nog bra att jag valde backen. När du väl lärt dig det offensiva och sedan lär dig det defensiva som back ... det börjar bli den nya hockeyn. Att backarna följer med, är offensiva, har bra skridskoåkning och inte är lika stora som förr ...

Som Erik Karlsson och John Klingberg, exempelvis.

– Jag försöker titta så mycket som jag kan på Karlsson och Klingberg. Deras matcher, highlighs. Det är en sån back som jag vill vara – och jag försöker lära mig av det som jag ser, säger Bengtsson.

Frölundaläget i övrigt: Spencer Abbott åkte på en smäll mot överkroppen under måndagens träning och ser ut att vara borta ungefär en vecka. Muskulärt.

Mats Rosseli Olsen måste i sin tur få ordning på infektionen i sitt knäsår – och spelar tidigast i helgen.

Christoffer Ehn tar Abbotts plats och 16-åringen Kristian Vesalainen kliver in i laget igen. Dessutom testar Roger Rönnberg med några nya kedjeformationer, där Robin Figren med Joel Lundqvist och Ryan Lasch ser intressant ut.

– Vi har tio matcher på oss att testa. Det finns inget facit, men vi börjar så här, säger Rönnberg.

Mest läst