Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160306BB992

Gjorde mål – stack till Stoke direkt efter matchen

Gustav Engvall gjorde comeback, mål, assist – och åkte direkt efter matchen till flygplatsen. I två dagar ska han provträna med Premier league-klubben Stoke.– Deras huvudscout är väldigt frälst i Gustav, säger Mats Gren.

IFK Göteborg var redan utslaget ur cupen, men när gruppvinnarna Halmstad stod för motståndet visade Blåvitt plötsligt klassen. Inte minst var Gustav Engvall, som haft bekymmer med ett knä, pigg och företagsam: I den 13 minuten tog han emot bollen, vände upp och böjde elegant in 1–0 i det bortre krysset.

Fem minuter senare serverade han Sören Rieks som från nära håll kunde stöta in 2–0 till Blåvitt.

Halmstad var chanslöst, och Tobias Hysén satte i den andra halvleken 3–0 med en vacker vänstervolley. Jörgen Lennartsson var efter matchen nöjd med professionalismen som hans utslagna lag visade när man satte dit Halmstad i snöyran på Bravida arena.

Men efter matchen var det Gustav Engvall som hamnade i fokus. han själv hade redan stuckit till flygplatsen när sportchefen Mats Gren berättade om Stokes ihållande intresse för anfallaren. Engvall har ju tidigare varit aktuell för provspel, men inte lyckats tajma in det.

– De hörde av sig direkt när de såg att vi åkte ur cupen och frågade om inte Gustav kunde komma över ett par dagar. Hade vi varit kvar i cupen så hade det inte funnits en chans, men nu har vi diskuterat det och Gustav vill gärna åka över, säger Mats Gren.

Engvall kommer att träna med ligaåttan i England under måndagen och tisdagen.

– Han ska bekanta sig med klubben. Deras huvudscout är väldigt frälst i Gustav och Mark Hughes (managern) har inte haft möjlighet att komma hit, säger Gren.

Sportchefen menar att klubbarna inte talat om detaljer för en eventuell övergång, men att "de vet ungefär vad det rör sig om". Eftersom transferfönstret är stängt så är en övergång möjlig först till sommaren.

Är ni överens om en övergångssumma?

– Inte i detalj, men de vet ungefär vad det rör sig om. Och det är därför vi släpper iväg honom också. Normalt sett så gör vi inte det, men vi har diskuterat detta och Gustav ville gärna åka över och bekanta sig med klubben, och de har legat på oss om detta.

Engvall själv lämnade Bravida arena direkt efter matchen, men säger till klubbens hemsida:

– Jag ser det som en möjlighet att få se hur det fungerar i en engelsk storklubb. Längre än så har jag inte funderat i nuläget.

Tränare Jörgen Lennartsson:

– Vi har såklart diskuterat den frågan och vi är överens i och med att vi inte har några tävlingsmatcher förrän den 3 april. Det har ju varit en följetong där han har varit på väg ett antal gånger, men inte lyckats av olika anledningar. Nu fick vi en ny förfrågan och då kände vi att det kan vi tillgodose.

Engvall har som sagt haft bekymmer med ett knä, men såg fullt återställd ut mot Halmstad.

– Gustav känner sig bra "in the mood", formen kommer mer och mer och han har fått träna på bra i två veckor, så det är väl ett bra tillfälle. Det blir roligt för honom, säger Lennartsson.

Mest läst