Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Ghananerna redo ta plats: Det här blir vårt år

Lawson Sabah, 18, och Prosper Kasim, 19, har samma budskap.- När Jörgen (Lennartsson, tränare IFK Göteborg) säger ”Kasim, du är redo att spela” är jag redo, säger Kasim.- Jörgen vet när jag är redo att spela, säger Sabah.

Det är två blyga, ödmjuka och målmedvetna ynglingar GP träffar under Blåvitts träningsläger i Dubai i Förenade Arabemiraten. Båda med liknande bakgrund och gemensam målbild.

- Många spelare från Afrika har lyckats genom Sverige. Jag kan också klara det, säger Lawson Sabah, som är central mittfältare.

- När jag växte upp såg jag Essien och Muntari spela i Champions League. Det var fantastiskt att se dem, från Ghana, vinna Champions League. Om jag också får en chans att spela Champions League och vinna vore jag väldigt glad.

Vad säger du till dem där hemma?

- Träna hårt. Även om vi tränade i Ghana var det inte tillräckligt. Vi har träningsmöjligheter här som inte finns i Ghana. Vi har inga gym där, säger Sabah.

Prosper Kasim är yttermittfältare och anfallare och tror på fler spelare från Inter Allies, Ghana och Afrika i Sverige i framtiden.

- Ja, det tror jag. De har många riktigt bra spelare, som har utvecklats från tidig ålder. Vi är fem i Sverige just nu Joseph Aidoo i Hammarby, Patrick Kpozo i AIK, Baba Mensah i Häcken. Förhoppningsvis får vi se fler, säger Prosper Kasim.

- Mitt stora mål i fotboll är att nå högsta nivån, att få spela för någon av de största klubbarna och få möjlighet att representera mitt land.

Prosper Kasim säger att han är glad att få representera Afrika i Sverige beskriver lagkamraterna som en enda familj.

- Jag har blivit behandlad väldigt bra och är väldigt glad för det. Jag vill hjälpa IFK Göteborg att nå dit de vill, säger han.

Lawson Sabah instämmer:

- Jag tycker att Sverige är bäst. Vi har inga problem med polisen. Vi är alltid fria och kan gå vart vi vill.

Dina tankar om årets IFK-lag?

- Vi har ett väldigt bra lag. Det här året kommer bli vårt år.

Mest läst