Yael Averbuch jublar efter 1-1-målet.

GFC fick oavgjort

|

Åttondelsfinal i Champions League för Göteborgs FC och precis som förra året är det Fortuna Hjörring som står för motståndet. Då tog sig Göteborgs FC vidare till kvarten via 1–0 borta och 3–2 hemma.

På onsdagskvällen blev det 1–1 i Hjörring.

Danskorna dominerade den första halvleken, Göteborg den andra.

- Vi gjorde en jättedålig första halvlek. De var duktiga. Sedan tog vi över efter tio minuter i den andra halvleken. Naturgräs är inte vår specialitet, men våra sista 30 minuter var bra. Då var vi på deras planahalva hela tiden, säger tränaren Torbjörn Nilsson.

Danskornas mål gjordes i den 65:e minuten av landslagsspelaren Nadia Nadim. Sju minuter senare kvitterade Göteborgs Yael Averbuch direkt på frispark.

För GFC är avancemang till kvartsfinal viktigt. Chansen att kvalificera sig till nästa upplaga av turneringen via damallsvenskan är borta, men vid seger mot Fortuna Hjörring blir det kvartsfinalspel i mars. Det gör vinterträningen något lättare.

Returen i Göteborg spelas på onsdag.

• Lotta Schelin och hennes Lyon kan nog boka en av platserna i vårens kvartsfinaler. Det blev storseger med 9–0 borta mot Zorkij i ett snöigt Krasnogorsk utanför Moskva i går.

Schelin gjorde inget av målen. Hon blev däremot utbytt i den 61a: minuten.

Den 27 november lottas kvarts- och semifinalerna.

Kristin Hammarström – Marlene Sjöberg, Stina Segerström, Catrin Johansson, Camille Levin – Anna Ahlstrand, Yael Averbuch, Anita Asante, Ingrid Wells – Christen Press, Johanna Almgren