Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Gessle vill inte sluta med musiken

1986 var Per Gessle en föredetting. Roxette bara ett hobbyprojekt. Men världen ville något annat.

75 miljoner sålda plattor, fyra amerikanska listettor, utsålda arenaturnéer och mer pengar på banken än Joakim von Anka. Ändå har Per Gessle aldrig haft några planer på att dra sig tillbaka eller sluta med musiken.

– Nej, det låter inte så kul. Jag tycker det är alldeles för skoj att skriva låtar och pilla med mitt, det gör mig till en lyckligare person.

Det sade Per Gessle när han och författaren Sven Lindström samtalade med Bokmässans Carin Hjulström, som undrade varför Lindström valt att skriva en biografi om Roxette.

– Därför att bandet är ett historiskt fenomen, Roxette är en fantastisk story som helt enkelt måste sammanfattas.

Tanken med Roxette var att sammanföra Pers penna med Maries röst, en mix som bolaget EMI trodde skulle kunna sälja skivor i Tyskland, i alla fall norra Tyskland.

– Roxette var ett hobbyprojekt från början, ett sätt för mig att komma vidare efter Gyllene Tider. Jag hade inte ens skivkontrakt och behövde Marie, men vi delade drömmen om att lyckas utomlands, sade Per Gessle.

Den första tiden ville inte Per Gessle att Roxette skulle spela med fullt band, han såg bara maskiner framför sig. Det var producenten och gode vännen Clarence Öfverman som fick Gessle att skrota maskinerna.

– Vi har mycket att tacka Clarence för. Utan honom inget Roxette.

Mest läst