Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Jonas Bengtsson.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  "Ge sexdyrkarna en egen bit på Mellbystrand"

  Sexlivet vid stranden i Mellbystrand är inte ett problem utan en tillgång för orten. Det menar Jonas Bengtsson, som driver ett nätverk ”för sexuellt nyfikna”.

  Frågan om sexet vid nakenbadet i Mellbystrand fick skjuts nu i dagarna efter ett brev från en sommargäst, skriver Hallandsposten.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Mannen hade tröttnat på att bli åsyna vittne till sexakter och att sugna karlar trängde sig på när han och frun ville sola nakna i dynerna.

  Men någon ny företeelse rör det sig inte om, menar Jonas Bengtsson. Han driver sexnätverket Lustkammaren som har 900 medlemmar.

  – Det har varit så här i Mellbystrand hur länge som helst. Man kan höra pensionärer prata om att de var här när de var unga för att det var så frisläppt, säger han.

  – Mellbystrand är det mest populära stället i hela Sverige för de här aktiviteterna. Det är en plats man åker långväga till.

  Att försöka få bort sexbesökarna tycker Jonas Bengtsson inte är någon bra idé, varken för kommunen eller för det lokala näringslivet. Andelen ”sexuellt frisinnade” är stor bland turisterna, menar han.

  – Absolut är det här en tillgång för Mellbystrand. Besökarna drar in mycket övernattningar och restaurangbesök. Det är en ekonomiskt rätt stark grupp, säger Bengtsson.

  – Skulle man göra de här aktiviteterna omöjliga hade det helt klart påverkat campingens ekonomi. Ibland är hälften av gästerna av den här kategorin, säger han.

  Jonas Bengtsson ser förstås också att det blir problem när frisinnade tränger sig på de icke lika frisinnade.

  – Det finns människor som inte tänker sig för. Det är kanske helt oinsatta och kommer dit för första gången och får en överreaktion. Då kör de igång och tänker inte på att vara lite diskreta. Det kan irritera andra och sedan blir det en cirkus.

  En kategori män kallar Jonas Bengtsson för ”surikater”.

  – De står och tittar åt alla håll och kanter. När det händer något rusar de dit och sedan står de och runkar när någon försöker ha en liten stund.

  – Visst finns det de som går igång på åskådare, men det stora flertalet tycker att surikaterna är extremt jobbiga. De här killarna har kanske ingen urskillning på vem som är frisinnad och inte.

  Jonas Bengtsson skulle gärna se att sexdyrkarna fick en egen bit på den norra delen av stranden.

  – Bättre att lösa problemen än att folk blir sura på varandra. Fenomenet kommer ändå att fortsätta.

  Mats Johansson, som driver Marias camping, säger att han inte vet hur stor andelen ”frisinnade” gäster är.

  Några klagomål på aktiviteterna vid nakenbadet har det inte varit.

  – Vi har inte hört något i receptionen. Där är väl ingen som kommer och pratar öppet om det. Vad de gör och var de badar är inget som vi frågar om eller lägger oss i, säger Mats Johansson.