Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Gamla Gårda räddas

110 rivningshotade lägenheter i Gamla Gårda räddas. "Bostäderna ska renoveras varsamt och hyras ut till låg kostnad", säger Botryggs vd.

Byggföretaget Botrygg, som byggt lägenheter vid bland annat Eketrägatan och Wieselgrensplatsen, har fått en så kallad markanvisning för de tidigare rivningshotade kvarteren Eken och Cedern i Gårda i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi är mycket glada över att få påbörja renovering av dessa fastigheter och även att få påbörja utredningen om bevarande området. Efter 2-3 års kontakt med kommunen och politiker ser vi fram emot att påbörja arbetet. säger Joachim Arcari, vd för Botrygg i Göteborg i ett pressmeddelande

Enligt markanvisningen från fastighetsnämnden fick Botrygg projektet tack vare att företagets förslag var starkast när det gäller att lösa buller, luft och riskhantering för bostäderna.

I nämndens beslut sägs att Botrygg "har goda förutsättningar att tillsammans med staden ordentligt pröva möjligheterna för långsiktig bostadsanvändning i kvarteren Eken och Cedern och med hjälp av ny teknik och kreativa lösningar låta husen varsamt rustas upp i dialog med de boende.”

– De renoverade bostäderna ska renoveras varsamt och hyras ut till låg kostnad, säger Joachim Arcari, som påpekar att Botrygg även är involverad i utbyggnaden av Frihamnen.

Mest läst