Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Galen räddning av Henrik Lundqvist

New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist stal showen med en spektakulär räddning, när New York Rangers slog Boston med 5-2 i NHL-ishockeyn. -Där var det på håret, säger Lundqvist till Aftonbladet.

Lundqvist gjorde en stormatch hemma i Madison Square Garden och räddade 39 skott. Men det var monsterräddningen i tredje perioden som fick taket att lyfta av Rangers-publikens reaktioner.

Bostons Brad Marchad sköt och Lee Stempniak kom åt returen. Han hade öppet mål, men Lundqvist gjorde en blixtsnabb sidledsförflyttning och fick upp plockhandsken när pucken nästan hade passerat mållinjen.

-Där var det på håret. Jag trodde först att det var lugnt, men sen såg jag på reprisen att det handlade om någon millimeter. Bruins är bra på det där, de kommer ut så långt på sidan att de inte går att se och sedan matar de in puckar till nån som står där, säger Lundqvist.

Först efter en videobedömning stod det klart att pucken aldrig var över mållinjen.

Lundqvist var nöjd med räddningen och sin egen insats i matchen.

-Jag tycker för egen del att det känts bra en längre tid nu. Över en månad, faktiskt. När jag kom tillbaka från skadan hade jag inte studsarna med mig i slutet av matcherna men det har jag nu och det är väldigt skönt.

Mest läst