Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Jan Eliasson med Gais-halsduk under valrörelsen 2010, tillsammans med Mona Sahlin och Norges statsminister Jens Stoltenberg.

Gais tar till diplomathjälp för Wanderson

Gais tar till alla medel för att lösa fallet Wanderson do Carmo. Nu har man bett förre utrikesministern, och Gaissupportern, Jan Eliasson om hjälp. – Vi använder allt vi har, säger Gais sportchef Mats Persson.

Diplomaten och förre utrikesministern Jan Eliasson (S), tillika tidigare ordförande i FN:s generalförsamling, är en känd Gaissupporter, och har tidigare bland annat fungerat som ambassadör för klubben.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Gais har nu tagit kontakt med honom, med förhoppningar om att kunna dra nytta av hans stora kontaktnät och även få extra tyngd i sina förhandlingar med Wandersons saudiska klubb.

– Vi har mejlat honom. Nu använder vi allt vi har, säger Mats Persson.

GP når Jan Eliasson mitt i ett möte i Genève. Han har inte tid, men när vi säger Gais blir han ändå intresserad.

- Jag är en stor Gaissupporter. Kan jag hjälpa till ska jag naturligtvis göra det. Men jag tror inte mina saudiska kontakter finns på fotbollsplanet.

Det svenska transferfönstret stänger 31 mars, och det börjar bli bråttom för Gais om man ska lyckas få till ett lån av den 25-årige publikfavoriten.

Utveckling har i alla fall tagit ett litet steg framåt de senaste dagarna. Gais har haft ett möte med Al Ahli på plats i Saudiarabien, och enligt sajten 1894.se ska Gais ordförande Christer Wallin i söndags ha fått en sms-rapport som löd "Mötet gick bra. Fortsätter i morgon".

– Det stämmer att vi har folk på plats, mer kan jag inte säga om det, säger Mats Persson.

Men ni har haft kontakt med kontakt med klubben?

– Ja, så är det. Men det är svårt för mig att kommentera vidare om hur det går.

Samtidigt letar Gais fortfarande efter ytterligare en anfallare för att förstärka laget framåt.

– Vi har namn på gång, men det är inget som jag vill eller kan gå ut med här och nu, säger Mats Persson.

Ålder: 70 år.

Politiskt parti: Socialdemokraterna.

Uppdrag i urval: Sveriges FN-ambassadör 1988-1992, kabinettsekreterare på UD 1994-2000, ambassadör i Washington 2000-2005, ordförande i FN:s generalförsamling 2005-2006, utrikesminister 2006.

Mest läst