Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
öis-gais

Gais och Öis utreder attacken mot 15-årig domare

Både Gais och Öis klubbledningar utreder nu deras respektive inblandning i de matcher där unga domare fick ta emot glåpord från ledare.

Örgrytes klubbdirektör Pierre Edström:

– Vi undersöker vad som har hänt och ringer runt till alla inblandade parter. Vi vill lyssna på alla och bilda oss en uppfattning för att sedan besluta om vilka åtgärder vi ska vidta.

Har ni talat med de berörda tränarna?

– Ja, men det är för tidigt för att uttala sig om vad de sa. Det vi beklagar är att en ung domare har fått en dålig fotbollsupplevelse.

Hur viktiga är de här frågorna för er?

– Det är jättevikigt, vi jobbar ju tillsammans med Friends för att säkerställa att alla våra ledare delar våra värderingar. Och vi undersöker varje år hur vi uppfattas som klubb, både externt och internt, säger Edström

Gais ordförande ger sitt svar via sms och skriver:

– Skulle det du skrivit vara korrekt, så är det naturligtvis absolut oacceptabelt. Men, vi måste utreda allt ordentligt för att också få en neutral bild av vad som skett. Har genom åren varit ungdomsledare och även domare för ungdomsmatcher och vet därför extra mycket hur viktigt det är med respekt. Inte minst när det gäller unga domare!

Den tredje utpekade klubben, Lindsdals IF från Kalmar, är inne på samma linje och vill invänta mer information.

– Det är ju beklagligt och fruktansvärt att det generellt är en så pass hård press mot ungdomsdomare i vissa matcher. Jag förkastar verkligen allting som handlar om snack mot domare, publik och motståndare, säger ordförande Magnus Kennerfalk till 24kalmar.se.

Mest läst