Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160220BB817

Gais fick rejält med stryk – saknade 14 spelare

Förutsättningarna var mardrömslika. Resultatet blev katastrofalt.– Sämre än så här kan det knappast bli, säger Gaistränaren Benjamin Westman.

Gais 1

Forward 5

Gais var redan utslaget ur Svenska cupen, men hade en förhoppning om att kunna avsluta snyggt. Men när Westman skulle ta ut laget var fyra av nyförvärven inte spelklara än, två spelare var sjuka, sju var skadade och en var avstängd.

– Man drömmer ju inte direkt om att gå in i en match med så många spelare borta. Men det är ändå en jättebesvikelse och jag känner en jäkla tomhet över att vi inte kan göra bättre ifrån oss när folk betalar pengar för att komma och titta, säger Westman.

Han fick förlita sig på juniorer och på spelare på ovana positioner för att få ihop ett lag. Det höll inte. Luka Mijajlevic hade visserligen ett friläge som kunde ha gett 1–0, men när i stället Forward tog ledningen så hade Gais inget att sätta emot.

– Vi blir lite hängiga och det såg ut som att flera var tagna av stundens allvar, vilket kanske inte är så konstigt när många aldrig spelat på den här nivån tidigare.

Därmed var tredje raka förlusten i cupen ett faktum – och Gais anno 2016 är än så länge ett lag med fler frågor än svar. På söndag åker man till Turkiet på träningsläger.

– Det känns som ett ypperligt tillfälle att spela ihop truppen. Jag har goda förhoppningar när det gäller de närmaste veckorna, för sämre än så här kan det knappast bli, säger Benjamin Westman.

Så startade Gais

Jesper Johansson, Emil Ursholm, Calle Johansson, Pascal Olsson, Simon Guli – Mattias Kano, Kieron Cadogan, Luka Mijajlevic, Shkelqim Krasniqi – Felix Kasper, David Johannesson

Mest läst