Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Maskering 01

Gais emot maskeringsförbud: Fullständigt verkningslöst

I GP:s enkät med Göteborgsklubbarna sticker Gais ut som den klubb som inte tror på en lag om maskeringsförbud.– Fullständigt verkningslöst, säger marknadschef Erik Bergvist.

Regeringen räknar med att en lag om förbud mot maskering på idrottsarenor införs 2017. Detta berättade inrikesminister Anders Ygeman för GP tidigare. Föreningen Svensk Elitfotboll, IFK Göteborg, Häcken och Riksidrottsförbundet är alla för ett förbud.

GP-sportens fotbollskrönikör Mattias Balkander är inne på deras linje. Det är däremot inte Gais, som anser att förbudet inte kommer få önskad effekt.

Läs också: Så tycker klubbarna om maskeringsförbud

I GP:s enkät svarar klubbens marknadschef Erik Bergqvist på mejl:

"Fullständigt verkningslöst då det inte finns ett verklighetsförankrat åtgärdstänk. Ett maskeringsförbud där man ogenomtänkt skall in och upprätthålla förbudet på läktarna kan vara direkt förvärrande och skapa ännu mer problem. För att maskering skall försvinna bör man istället se över uppkomsten till maskeringen från första början."

Erik Bergqvist menar att det mest vitala för att komma tillrätta med de som kan definieras som problemsupportar är att hitta kommunikationsvägar.

"Generellt så är det viktigast att hitta vägar att kommunicera med supportrar som har ett normavvikande intresse och förmedla hur ett visst beteende uppfattas och påverkar en större helhet. I grund och botten är majoriteten av problemsupportrar just supportrar. De som i GAIS kan uppfattas som problemsupportrar är också några av de som tillför allra mest till föreningen på många andra plan.", skriver han i samma mejl till GP.

Örgryte har valt att inte kommentera.

Mest läst