Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160220ZE016

Gais cupäventyr över – utan chans mot ÖSK

Gais behövde vinna för att få chansen till cupavancemang skulle leva. Men Örebro var snäppet vassare och vann komfortabelt mot Grönsvart.

Örebro–Gais 3–1

Gais saknade en mängd spelare till Svenska Cupens andra gruppspelsomgång. Danny Ervik fick rött mot Helsingborg och var avstängd, Simon Guli var sjuk, nyförvärven James Sinclair, Dan Keat och Liam Davis är inte redo för spel, Johan Lundgren har lång väg kvar till matchformen och Luther Singh var på kortbesök i Sydafrika för att förnya sitt pass. En lång lista med andra ord.

Men Gais trupp är bred i år och trots avbräcken höll Makrillarna upp spelet väl, i en halvlek, mot Örebro SK. Alexander Axén som tränade Gais senast det var riktigt kul att vara Grönsvart höll i trådarna för Närke–laget.

Gais hade matchens första fina anfall. Kieron Cadogan och Skhelqim Krasniqi kombinerade på högerkanten. Britten skickade in ett inlägg som Pule Maraisane mötte. Avslutet blev dock inte tillräckligt hårt.

Tillräckligt hårt var däremot Nordin Gerzics frisparksskruv i den nionde minuten. Från vänster utanför straffområdet spinnade han in bollen mot bortre stolpen. Den gick förbi Robert Åhman-Persson, hela Gais–försvaret och Tommi Vahio och hela vägen in i mål.

Under första halvlek fortsatte allsvenska ÖSK stundtals spela ut Gais. Ledda av mittfältsspindeln Nordin Gerzic och anfallspantern Alhassan Crespo Kamara kom de till farlighet på farlighet. De gånger bollen gick innanför ramen stod dock Vahio pall.

Och 0–1 i halvtid betydde att Gais cupdröm fortsatte leva ett tag till.

Men den drömmen sköt Daniel Nordmark bort med sin vänsterkanon i andra halvlek. En chanslös Tommi Vahio fick se bollen gå i krysset.

Tungt för Gais, som därmed är utslaget ur Svenska Cupen 2016.

Lite glädjescener utspelades dock när David Johannesson, som kom in i stället för Pule Maraisane, kämpade in en reducering till 1–3. Men mer än så blev det inte för Makrillarna som nu ligger sist i gruppen. I sista matchen möter man forward.

Mest läst