Joel Anell, målskytt mot AFC United.

Gais bortaslog AFC United

|

Läs en uppdaterad version: Gais är tillbaka som vinnare

Gais dominerade stort i den första halvleken mot AFC United på Skytteholms IP i Solna och skapade många chanser. Det dröjde dock ända till 49:e minuten innan Joel Anell äntligen lyckades få hål på AFC-målvakten från nära håll efter en tilltrasslad situation där hemmalaget inte lyckades få bort bollen ur straffområdet.

Men redan några minuter in i matchen hade Gais jätteläge att ta ledningen. Petrit Zhubi tilldömdes straff, och i samma moment visades hemmamålvakten Joshua Wicks ut och Gais fick fördelen att spela med en man mer resten av matchen och AFC fick plocka in reservmålvakten Pilip Vaitsiakhovich. Men Arnar Bragi Bergsson missade straffen.

Gais spelövertag understryks av matchstatistiken som bland annat visar att Gais hade 19-9 i avslut, 10-2 i avslut på mål, samt 15-3 i hörnor.

Bra debuter av de båda grönsvarta nyförvärven Danny Ervik och Sebastian Starke Hedlund, som båda säkerligen kommer att tillföra en hel del i Gais spel.