Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Sk_rmklipp_1902433_1024 x 683 standard_2031176
Kim och Putte

Göteborgspoliser gör succé med schlagerhyllning

Inför att finalen i årets Melodifestival skulle dra igång la Göteborgspolisen Putte North ut en film på sig och sin kollega Kim när de framför Tommy Körbergs klassiska schlagerlåt Stad i ljus. Nu gör den succé i sociala medier.

 

 

Polisen Göteborg önskar alla en trevlig Melodifestival final! Nu kör vi!!!#melodifestivalen #polisen

Publicerat av Putte North  den 12 mars 2016

 

 

På söndagsförmiddagen är Göteborgspolisen Putte Norths videoklipp, där han och kollegan med stor inlevelse sjunger hela Stad i ljus, ett av de mest delade inläggen i sociala medier.

I inlägget, som lades ut på Facebook alldeles innan finalen drog igång på lördagen, skriver Putte North att "Polisen Göteborg önskar alla en trevlig Melodifestival final! Nu kör vi!!!".

Hur kom det sig att du valde att lägga ut filmen?

– Dels är jag en Schlagerälskare av rang och Eurovision och Schlager är årets höjdpunkt. Dock har jag aldrig haft ynnesten att få vara på plats live men det kanske kommer! Och jag har under flera år varit dj med schlager som brinnande intresse, säger Putte North.

Filmen har fått fin kritik av Facebook-användarna. Bland de många kommentarerna står det bland annat att det "kan vara ett av de bästa framträdandena som jag har sett på år och dar" och att "Ni är för goa gubbar! Jag får på riktigt rysningar längs ryggen".

Tommy Körbergs Stad i ljus framfördes i Melodifestivalen 1988 då den också vann och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Varför just Stad i ljus?

– Jag och Kim gillar att bjuda på oss själva och måste få lite glädje i det enorma mörkret som vår arbetsgivare kväver oss med för tillfället och framförallt påvisa att poliser inte är mer än vanliga samhällsmedborgare. Jag hade gärna kört Nattens drottning med Haakon Pedersen men min röst klarar inte den. Det viktiga är att det blir en glädjespridare till allmänheten från oss inom Svensk Polis, säger Putte North.

Här nedanför kan du höra orginalet.

 

 

Mest läst