Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Cupförhands

Göteborgs sista cuphopp: Häcken vill till Europa

Två av tre är redan ute. Nu ligger 031-områdets cupära 2016 i händerna på Häcken. – Man börjar känna vibbarna från Allsvenskan, säger Häckens kapten Martin Ericsson.

Efter missräkningen mot Olof Mellbergs Brommapojkarna i första omgången fick Häcken ordentlig fart på motorerna mot Trollhättan. Peter Gerhardssons gäng fick igång målskyttet och vann tillslut med tennissiffror – mot division 1-motståndet.

Martin Ericsson gjorde sin första start för säsongen och fick 90 minuter i sina 35-åriga ben.

– Det kändes fysiskt bra även om jag var extra sliten efter. Det var viktigt att vi fick igång våra målskyttar och att de får upp känslan, säger han.

Med förnyad fart på målskyttet har Häcken nu en god chans att avancera vidare som gruppetta. Gefle, som kommer till Göteborg på lördagen, ligger tvåa i gruppen, en poäng efter Häcken. I cuppremiären föll de överraskande mot Trollhättan.

På nya Gavlevallen fick de dock ordning på spelet och slog tillbaka BP med 4–2. Med de senaste matcherna i bagaget är det upplagt för en målrik historia på Bravida.

– Förra året såg vi en annan typ av Gefle som spelade mer anfallsinriktat. Det är fullt möjligt att det blir många mål, säger Martin Ericsson.

– Det är jättekul att det gäller mer. Det blir en viktig värdemätare för oss.

Vid seger lever hoppet om cuptiteln – och den Europaplats som följer på köpet.

– Cupen är jätteviktig. Vi vill ute i Europa och lyckades inte med det i Allsvenskan. Man ska inte underskatta värdet i att vinna titlar, säger Martin Ericsson.

Efter IFK Göteborg kavalkad av missade målchanser mot Frej och Gais förlust mot Örebro är nu Häcken enda Göteborgsklubb med chans på vidare spel i cupen. Återstår att se om det genererar en större publiksiffra än de 300 som besökte första cupmatchen.

– Vi får hålla fanan högt, säger Martin Ericsson, som spelade i Blåvitt innan sina år utomlands.

Fakta: Göteborgslagens cupmatcher

Lördag

14.00: Gais–Forward, Valhalla

14.00: Häcken–Gefle, Bravida Arena

Söndag

16.00: IFK Göteborg–Halmstad, Bravida Arena

Mest läst