Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Göteborgarna hjälps åt i snökaoset

Många göteborgare har haft problem i snön - och många har också hjälpt varandra. GP ringde upp två som tog skyfflarna i egna händer och gjorde situationen lite enklare för sina medmänniskor.

Läsare har under dagen hört av sig till GP och berättat om vardagshjältar som bistått andra under snökaoset. Det är göteborgare som skjutsat främlingar till jobbet, grannar som skottat ut varandras bilar, traktorägare som ryckt ut och plogat bostadsområden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När Anna Maria Wimans dotter skulle ta bussen in till Göteborg från Gunnilse så visade det sig att den var rejält försenad.

Anna Maria Wiman och hennes man insåg att om dottern skulle kunna komma in till stan var det bara till att ta fram snöskyffeln.

– Min man skottade loss bilen och tog med sig dottern och tre grannar in till Göteborg. Vi som var kvar skottade och hjälpte dem som behövde hjälp, säger Anna Maria Wiman.

Anna Maria bor på en liten gata dit plogbilen inte har hunnit än, men det har gått bra ändå.

– Det är mest trevligt. Det är sällan man kommer ut på vintern och umgås, man sitter ju inne och ugglar mycket. I dag var det bara att dra på sig stövlarna och hjälpas åt.

Anna Maria Wiman tycker att de stora mängderna snö som nu har fallit över Västsverige påminner om ett annat snökaos.

– Det är nästan som 1995. Då satt jag insnöad i en lägenhet och hade hysteriska elever som ringde och frågade om vi inte hade prov i dag. Då sa jag att, nej det blir inget med det i dag.

I ett snötäckt Kviberg kände sig tre vänner lite rastlösa på tisdagsmorgonen. Saša Stankic och hans två vänner hade blivit varslade från SKF och för att ha något att göra bestämde de sig för att underlätta för de som hade problem i snön.

– Vi såg två äldre damer som hade svårt att komma iväg med sin bil i snön så vi hämtade skyfflar och satte igång att hjälpa dem, säger Saša Stankic.

Sedan fortsatte kompisarna att göra det lättare för folk att komma fram.

– Folk var väldigt glada. Det var kaotiskt på morgonen. Kändes som att var tredje bil man såg fastnade i snön.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.